Jakov Prkić/CROPIX
RARITET U HRVATSKOJ

RNK Split jednoglasno postao dioničko društvo, Slavenu Žužulu 99 posto dionica

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 14. prosinac 2013. 15:56

Svega tridesetak minuta trajala je osnivačka Skupština dioničkog društva RNK Split š.d.d. Čime su "crveni" iz Parka mladeži postali prvi klub koji se dragovoljno pretvorio iz udruge građana u trgovačko dioničarsko društvo. Jednoglasno su skupštinari koji su imali 39.934 dionice (od 40.000 koliko ih je raspoređeno u temeljni kapital), ili 99,84 posto donosili odluke po svim točkama dnevnog reda.

Odlično pripremljena i vođena sjednica potvrdila je sve ono što već dugi niz godina Slaven Žužul i njegovi suradnici provode na Parku mladeži, klub koji je bio u stečaju u najnižem rangu natjecanja su poput Feniksa izdignuli do europskih visina, te uredili ga kao modernu tvrtku. Vizija koju su braća Žužul (nikako ne smijemo zaboraviti niti Jozu Žužula) imali s ovim korako dobila je čvrste obrise i postaje put u kojem bi se mnogi hrvatski klubovi trebali pronaći.

Svih sedam točaka Skupštine usvojene su jednoglasno, tek je 66 dionica sa pravom glasa bilo nenazočno, novi članovi Nadzornog odbora Jozo Žužul (predsjednik), Bruno Lukšić (zamjenik) i Kruno Peronja (član) odabrani su na četiri godine, te su odmah po završetku skupštine odradili i prvu sjednicu u kojoj su na pet godina imenovali direktora kluba Slavena Žužula. Predsjednik Skupštine koji je vodio ovu sjednicu je Marko Ivkovšić. Čije su imenovanje skupštinari jednoglasno potvrdili.

Bila je ovo i netipična skupština u kojoj je lakše bilo brojati one koji su protiv, obrnutim redoslijedom jer brojači glasova Damir Šimunović i Duje Kurajica nisu imali posla. Sve je proteklo u ugodnom druženju, Slaven Žužul većinski je vlasnik sa 99 posto, hrabrost i viziju koju je imao preuzimajući klub u stečaju se počela ispunjavati. Ukoliko se sve posloži do kraja s obzirom na vanjske faktore oko izgradnje infrastrukture RNK Split bi mogao biti svjetionik privatizacije sportskih klubova i put kako se mora raditi i graditi u budućnosti.

- Ono o čemu sam sanjao prije mnogo godina se počelo ispunjavati. Radili smo naporno, pobijedili stečaj, podmirili sve dugove. Pričao sam stari "splitovcima" često o ovome, uspjeli smo zajedno. Nadam se samo da će i gradske strukture na gradskom vijeću donijeti neke odluke koji će nam otvoriti nove vidike, izgradnjom ovog stadiona krećemo u novo razdoblje koji može donijeti samo dobrobit našem klubu, gradu i društvenoj zajednici – kazao je Slaven Žužul nakon skupštine kluba.

Linker
07. svibanj 2024 04:00