Srdjan Vrancic / CROPIX
DIV IZ ŽMINJA

RNK Split u potrazi za trenerom: Pamić prva želja braće Žužul za klupu Crvenih

Najzanimljivija su imena slobodnih trenera Jurčića i Krstičevića, stručnjaka koji su u svojim karijerama vodili perjanice hrvatskog nogometa, Dinamo i Hajduk
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 21. prosinac 2014. 12:35

Čim je naša ekskluziva da RNK Split kreće u potragu za novim rješenjem u stručnoj piramidi ugledala svjetlo dana, istoga su trenutka počela i kuloarska naklapanja tko je taj trener koji je najbliži preuzimanju momčadi iz Parka mladeži od aktualnog trenera Ivana Matića.

Na stranu što klub uopće nije potvrdio da je Matić bivši trener, štoviše, u petak je i on bio na zabavi koju su upriličila braća Slaven i Jozo Žužul, vrlo je zanimljivo kako se još jednom potvrdila atraktivnost dobrostojećeg kluba iz Parka mladeži. Unatoč 6. mjestu i samo 21 bodu na kontu koje ne obećava ugodno proljeće u hvatanju odbjeglih Zagreba, Lokomotive i Hajduka u 17 kola utrke za plasman u Europu (međutim, Crveni su u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa, protivnik im je posrnuli Zadar), te oslabljenom igračkom kadru (razlaz s petorkom Matom Bilićem, Tomislavom Dujmovićem, Aljošom Vojnovićem, Henrijem Belleom i Tomislavom Glumcem), Split je vrlo interesantan većini slobodnih trenera, pa i onih koji to nisu.

Nije pretjerano kazati da je ova priča jučer bila sportska top tema u gradu pod Marjanom, pa je RNK Split tako u jednom danu potisnuo s prvog mjesta Hajduk i njegovu konstantnu borbu s Hrvatskim nogometnim savezom ili bilo što vezano uz Poljud. Nema imena trenera koji nije spomenut i kojega se nije htjelo povezati s Parkom mladeži, a najzanimljivija su definitivno ona slobodnih trenera Krunoslava Jurčića i Miše Krstičevića, stručnjaka koji su u svojim karijerama vodili perjanice hrvatskog nogometa, Dinamo i Hajduk. Doduše, Jurčić je brzo otpao s ove liste, sam je demantirao da je među kandidatima za Splitovo kormilo, do razgovora s njima nikada nije došlo. Kako smo pisali da će trener doći sa strane (ako dođe), tako se dijapazon potrage širio, pa se krug proširivao Brankom Karačićem, Ivom Šuškom...

Iako je to nezgodno tvrditi, nama se čini da je Igor Pamić prvi favorit za nasljednika Ivana Matića, bez obzira na to što to zvuči uvrnuto promatrajući njegov status u Puli i Istri 1961, gdje djeluje kao alfa i omega, bog i batina. No, možda je Pamić malo umoran od stalne borbe za ostanak i nedostatka perspektive u Istri 1961, još su ga Demoni uzeli na zub, a nije tajna da je već dugo na radaru braće Žužul. Pritom ne mora ništa značiti što 45-godišnjeg Diva iz Žminja prate kojekakve popratne sekvence o nezgodnom karakteru (netko bi rekao osebujnom), pa i to da sam priznaje kako ne vodi sve treninge nego to ponekad prepušta pomoćnicima. Još uvijek je naprimjer misterij zašto je prošlog ljeta na tri dana nestao s priprema u Kupresu. Da ne govorimo kako bi itekako zanimljivo bilo vidjeti reakciju Bellea, ako Kamerunac ostane u Splitovu jatu, nakon što je imao žestoki verbalni sukob s Pamićem prije dvije godine, te ga optužio za rasizam.

Ajde, uzmimo da je sve to nogometni folklor i da ništa od toga nije nepremostivo, ostaje činjenica da se Slaven Žužul još nije oglasio. Kao što nikada nije dok nije završio posao. Tako i ovoga puta s Pamićem ili nekim drugim. Uglavnom, ostajemo uvjerenja da je Pamić preuzeo “pole position”, no u ovome trenutku ništa još nije definirano.

Matić vs. Pamić

43 GODINE 45

33 UTAKMICE U 1. HNL 219

3 UTAKMICE U KUPU 28

8 UTAKMICE U EUROPI -

21 BODOVI OVE SEZONE 16

Linker
17. lipanj 2024 18:40