Tea Cimaš/Cropix
OČEKUJE SE LUDILO

Rujevica će pucati po šavovima: O ovakvoj utakmici u Rijeci se nije pričalo već dugih 17 godina!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 19. travanj 2016. 10:24

Tenzije uoči značajne utakmice mogle su se već jučer osjetiti na Kvarneru, iako se derbi Rijeke i Dinama još uvijek komentirao kroz prizmu subotnjeg gostovanja u Kranjčevićevoj i odluke povjerenika Peraića da za današnju utakmicu delegira riječke “znance” Marića i Loparca.

Upravo su Marić i Peraić zauzeli uloge Tomasova i Soudanija u onim uobičajenim ćakulama koje prethode ovakvim utakmicama. Umjesto o tome čime će Kek iznenaditi Mamića, u fokusu su bile stvari za koje nam nikada nije drago kada dobiju prednost ispred samog nogometa. Ipak, i to je dodatni razlog zbog kojeg će Rujevica danas pucati po šavovima. Zbog važnosti utakmice vjerojatno bi isti bio slučaj i s Kantridom, koja ima dvostruko veći kapacitet, budući da je interes za ovu utakmicu popriličan i iz Istre, Slovenije, Italije... Kako i ne bi kada Rijeka na svom terenu još od 1999. nije igrala prvenstvenu utakmicu koja je imala ulog poput današnje.

Bijelima samo pobjeda ostavlja živim san o naslovu prvaka što će svakako biti dodatni razlog da se huk s rujevičkih tribina podigne za još nekoliko decibela.

Armada već tradicionalno priprema posebnu koreografiju, a riječka navijačka skupina jučer je objavila i motivacijski video uradak koji završava rečenicom: “Budimo snaga što svijetli iz mraka, na putu Rijeke do titule prvaka!” U svakom slučaju, miris značajne utakmice osjeti se u zraku, Rijeka pred svojim navijačima igra najvažniji meč sezone u kojem ne smije razočarati!

Linker
04. svibanj 2024 12:53