Ronald Goršić / Cropix
BIT ĆE BOLJE

RUKOMETNA LEGENDA OPRALA NAŠE ZVIJEZDE 'Ovo je previše! Nije mi jasno, Hrvatska je bila mrtva'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 09. kolovoz 2016. 18:24

Nitko na rukometnom turniru u Riju još nije u pravoj formi i, kako kaže Veselin Vujović, u takvoj situaciji do izražaja dolazi veća želja slabijih. U tom su se vidjeli i rezultati na startu olimpijskog turnira, u kojem smo jedino iznenađenje, na žalost - mi.

Danska je dobila Argentinu, koja plače na suce. Danska nije briljirala, a nije ni Francuska, koju je samo Nikola Karabatić izvukao od poraza protiv Tunisa. Uvijek isto. Morao je Onesta skidati Omeyera, veliku paniku napravili su mu Maggaiez na golu i Jallouz, koji zabija sve i svašta. No, ostali su kratki. U skupini B Slovenija je dobila s nepogrešivim Jancem, a Egipat je imao loptu za egal. Brazil je s Poljacima pokazao da šale nema, a zanimljivo, Poljake je razbio Toledo, koji igra u Wisli. U derbiju Njemačka za nijansu bolja od Švedske, a nijansa se ponovo zove tandem Wolff na golu i Reichmann u kontri.

Jedno je, međutim, sigurno. Hrvatska je najneugodnije iznenađenje starta turnira rukometaša. Veselin Vujović je nakon pobjede svoje Slovenije protiv Egipta, komentirajući nastup, našao vremena i za nas.

- Nije mi jasno što se dogodilo jer ono što sam vidio je da je momčad bila mrtva, da se nije uspjela pokrenuti. Ovo je olimpijski turnir, svi su motivirani, a forma nije dobra, nije bila ni naša, ni francuska, ni danska, no, pobjede su izvadile stvari, makar je moglo i drukčije završiti. Ali -7, da gube 10 razlike od Katara, koji je, da se razumijemo, odlična reprezentacija, ipak nisam očekivao. Ne sumnjam da će biti bolje, no, ovo je ipak bilo previše - zaključio je Vuja.

Linker
19. svibanj 2024 16:54