Engleska
 Chris J Ratcliffe/Getty Images / Getty Images
NA OTOKU SLAVE

RUSI TUGUJU, HRVATI SLAVE, A ENGLEZI TRLJAJU RUKE! VATRENI IH NISU IMPRESIONIRALI 'Sva tri lava mirno će spavati nakon onoga što su vidjeli u Sočiju!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. srpanj 2018. 02:18

Rusi tuguju, Hrvati slave, a Englezi su zadovoljni. Neće u Moskvu protiv Rusa, nego protiv Hrvata.

- S jedne strane Engleska može biti zahvalna što je izbjegla Rusiju u Moksvi. Bila bi to i politička utakmica. Međutim, s druge strane, Hrvatska će biti zahtjevniji protivnik na terenu. Posebino ukoliko bogovi i dalje budu na strani Zlatka Dalića kojeg su po drugi put provukli kroz lutriju kaznenih udaraca. Gareth Souzhgate ima priliku uzvratiti Hrvtaima za ono što je prošao Steve McClaren u studenome 2007. Stadionski krov na Wembleyu mogao je tada djelomično zaštititi od kiše, ali nije ga mogao zasštiti od ismijavanja zbog neodlaska Engleske na Euro 2008. Ali, sada je Southgate na potezu - piše britanski Telegraph.

Nisu Englezi zaboravili kako je Hrvatska dobila Gordog Albiona i Rusima omogućila odlazak na Euro u Austriji. Pisat će se puno o tome sljedećih dana, tražiti u tome motiv za revanš, ali Britanci su i ovako već uvjereni da su favoriti za prolaz u finale u srijedu na Lužnikiju.

SAŽETKE POGLEDAJTE OVDJE

- Sva tri lava mirno će spavati nakon onoga što su vidjeli u Sočiju - piše Sun.

- Jer, Hrvatska je malo pokazala, a puno se umorila kroz druge kaznene udarce zaredom. I produžetka, dakako. Najveća hrvatska zvijezda Luka Modrić nije zasjao, Mandžukićev top je šutio, a Rakitića nismo vidjeli dok nije zabio odlučujući pogodak sa bijele točke. Zato naši dečki, ovo vam je velika šansa, imate paklenu priliku na Lužnikiju protiv ovakve Hrvatske - zaključio je reporrter Suna Neil Custis.

Engleski BBC upitao se "imaju li Hrvati energije za najveću utakmicu generacije".

- Modrić je na pragu 33., Mandžukić ima 32, Rakitić 30, Perišić je na 29, ovo je posljednej Svjetsko prvenstvo za najveće hrvatske igrače. Velika su imena, ali mora se reći, njihova izvedba protiv Rusije nije bila na razini zvjezdanog statusa i rejtinga kojeg imaju u svojim klubovima. Mogu li ići bolje od ovoga što smo vidjeli, mogu li za četiri dana napraviti korak više od generacije '98 ? Vrijeme će nam reći. Dvaput su prošli preko kaznenih udaraca - poručio je novinar BBC-a Patrick Jennings u svom izvješču iz Sočija gdje je Modrića proglasio igračem utakmice.

Guardian je nešto prostora posvetio i samoj analizi igre, te taktici koju je izabrao Dalić za susret sa Rusima.

- Hrvati su mislili da je njihova pobjeda sa Danskom u osmini finala epski uspjeh dok nisu svladali Ruse. Tim su poravnali rekord slane generacije iz 1998. i sada čekaju Engleze u polufinalu - ispisao je Guardian.

- Prerano su se Hrvati veselili kada je Vida udarcem glavom svladao Akiinfejeva, ali mora se priznati, sačuvali su živce i u trenutku kada je napetost ponovno rasla do vrhunca. Smireni Rakitić odveo je Hrvatsku među četiri najbolja, a jadna Rusija je ostala u četvrtfinalu iako je pružila puno više od očekivanog. Hrvatska je krenula sa napadačkom opcijom Kramarića umjesto defanzivca Brozovića u sredini, ali Rusi su bili momčad koja je diktirala tempo utakmice na startu. Međutim, iskustvo je na kraju došlo do izraćaja i presudilo Rusima. Jadni Rusi - sažalili su se u Guardianu.

Linker
08. svibanj 2024 21:22