Marijan Vlak
 REUTERS/Daniel Raunig / REUTERS
LETEĆI SPORTSKI DIREKTOR PUTUJE

SAD JE SVIMA JASNO - DINAMO SE MORA DODATNO POJAČATI Samo jedno mjesto u momčadi je bezbrižno: Marijan Vlak intenzivno traži nove igrače!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. ožujak 2018. 09:59

Htjeli smo u ovoj prvenstvenoj stanci malo popričati i s Marijanom Vlakom, ali to je zasad nemoguće. Čovjek kao da nije bio vratar, već neki brzi, nepredvidljivi napadač, teško ga je uloviti, uvijek nekako izmigolji.

Baš se vratio iz Argentine, jedva stigao suradnicima i stožeru šapnuti ponešto što je vidio i već je otišao odmah na put.

Kamo? To konkretno nismo saznali, ali s obzirom na to da je reprezentativni vikend i da se diljem Europe igra puno utakmica mlađih kategorija, prilično je jasno da je Vlak upravo bio na jednoj od tih utakmica, da je išao gledati nekoga od talentiranih igrača. Zapravo, koliko je Vlak na putu, pitanje je zna li više i on sam koga gleda i gdje se točno nalazi.

Odgovornost na Marijanu Vlaku je sve veća, Dinamo ovog ljeta ne smije promašiti s pojačanjima, ne smije biti grešaka, ako se želi ući u neku od europskih skupina, a ne da se želi, nego je to svojevrsni imperativ. Momčad će trebati dodatno pojačati, to je svima jasno, zato pojačanja moraju biti prava, istovremeno i racionalna,

Vlak i suradnici moraju iznijeti veliki teret u stvaranju te europske priče. Prošlog ljeta se puno toga ‘valjalo’, kombiniralo, na kraju su stigli tek Lecjaks i Doumbia, no pokazalo se, nije to bio posao za koji su Modri zaslužili pljesak.

Čeh je trenutno rezerva, zamjena Borni Sosi, a Doumbia je imao nekih dobrih rola, ali i prilično neuvjerljivih, još uvijek nije dokazao da je igrač koji će pomoći Dinamu da napravi taj novi europski iskorak. Moglo bi na ljeto biti dosta promjena u svlačionici. Dakako, treba uzeti u obzir i da bi neki igrači mogli otići, ta opcija je uvijek otvorena.

Dolazi Šunjić

Dakle, koje sve pozicije gledaju u Maksimiru, koga bi Modri htjeli dovesti u ljetnom mercatu? Najlakše, a i najtočnije je reći da su ‘u igri’ sve pozicije osim vratara.

Podsjetimo, za Dinamo je već potpisao Ivan Šunjić, on će se na ljeto vratiti u svlačionicu pod jugom i zaoštriti konkurenciju u veznom redu, puhati za vrat upravo spomenutom Doumbiji. Osim Šunjića koji je sigurno ljetno pojačanje, vrata Maksimira odškrinuo je već i Iranac Sadegh Moharrami.

Stoper bi dobro došao

Pisali smo već o njemu više puta, riječ je o 21-godišnjem desnom beku. Vjeruju u Maksimiru da će on pojačati konkurenciju na toj poziciji, na kojoj sad Jurčević ima jedino Petra Stojanovića, jer je Alexandru Matel i dalje ozlijeđen i pitanje je hoće li biti spreman do početka priprema.

Ostale pozicije? Modrima bi svakako dobro došao jedan kvalitetan stoper, očito je da aktualna konkurencija nije dovoljna, a pogotovo neće biti dovoljna ako Benković na ljeto napusti Dinamo. Odlazak Sigalija ostavio je rupu koju još u Maksimiru nisu zakrpali. Ni na lijevoj strani zadnje linije ne bi škodio novi igrač. Mladi Sosa već je odavno na meti inozemnih klubova, tko zna što će donijeti ljeto, a za Lecjaksa smo već zaključili da nije baš idealna opcija.

Još jedan igrač, ofenzivnijih namjera želja je u veznom redu. Često se tu spominje mladi Lovro Majer, međutim, nije isključeno da ipak tu dođe netko iz inozemstva.

U napadu, pak, nitko ne bi imao ništa protiv još jednog napadača, jer i Hodžić bi na ljeto mogao otići, a posebno protiv još jednog krilnog igrača. Je li rješenje Luka Ivanušec koji je i zimus bio u razmišljanjima Dinamove struke, a koji može pokriti više pozicija u momčadi?

Raštrkani svijetom

U svakom slučaju, raštrkali su se u Maksimiru svijetom, traže već sad pojačanja za ljeto. Bez velikih najava, jer znale su se najave često izjaloviti, ali očito je da ova momčad treba nove igrače, širi i kvalitetniji kadar. Što će Vlak i suradnici donijeti s tih brojnih putovanja, to sad zanima sve u Dinamu!

Linker
13. travanj 2024 04:47