AP
LE CHAMPIONAT

Sada kada se napokon zahuktao, Carlo Ancelotti najavljuje i PAD BASTIJE!

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 22. rujan 2012. 12:15

Bastia je otvorila sezonu dvjema impresivnim pobjedama, ali u tri nastupa potom nanizala je isto toliko poraza, uz devet primljenih golova. Kad se tome doda pet u prijateljskoj s drugoligašem Arlesom tijekom slobodnog vikenda (2:5), situacija ne izgleda najvedrije pred gostovanje moćnog PSG-a.

- Moji igrači se još nisu adaptirali na Ligue 1. Moramo biti svjesni da se na ovoj razini ne može doći do rezultata ako nisi maksimalno koncentriran - upozorava trener Hantz.

Od Parižana su izgubili zadnja četiri susreta, no zanimljivo je da su tradicionalno zapravo uspješniji, s deset pobjeda i devet poraza. Novi bi ih, dakle, doveo u egal.

Mogli bi biti u kompletnom sastavu: sigurno se vraća oporavljeni bek Cioni, a suspenziju je odradio napadač Ilan, koji ima i manjih problema s ozljedom, pa ostaje pod znakom pitanja. Vrijedi spomenuti i motivaciju ključnog veznjaka Rothena, dugogodišnjeg prvotimca gostiju, koji sad vuče konce njihove igre.

Serija PSG-a je sugestivna - s Bordeauxom su remizirali, Lille pobijedili jedan razlike, Toulouse dva, a Dinamo Kiev u utorak tri. Znači li to da je na pomolu katastrofa za Korzikance? Ancelotti kaže da su u odličnom stanju i maksimalno motivirani, upozorava samo na pristup domaćih:

- Na svom su terenu vrlo agresivni, čeka nas drukčiji tip izazova nego s Kievom. Ranije smo dokazali da se znamo nositi s takvim suparnicima, pa vjerujem da neće biti problema.

Nakon Silve u utorak, danas će predstaviti i zadnje veliko pojačanje, beka Van Der Wiela, koji bi mogao pravo u jedanaestorku. Vraća se i oporavljeni stoper Sakho, a zbog lakših ozljeda izostaju veznjak Motta (kojeg će zamijeniti Chantome) i napadač Lavezzi.

Linker
25. travanj 2024 08:22