UKRAJINSKA 1. LIGA

Šahtjor otvorio sezonu podizanjem novog trofeja, Arsenal traži iznenađenje

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 15. srpanj 2012. 12:18

Možda i središnji meč otvaranja sezone održat će se u Donbass Areni gdje prošlogodišnji prvak i osvajač kupa dočekuje jedno od najugodnijih iznenađenja prošle sezone, Kijevski Arsenal.

Šahtjor je već osvojio jedan trofej u novoj sezoni, onaj superkupa protiv Metalurga, što je podiglo dodatno samopouzdanje u svlačionici, ali način na koji su igrali također je pokazatelj kako su u novu sezonu ušli maksimalno spremni.

- Neće ovo biti lagana utakmica. Arsenal je puno napredovao posljednjih sezona, ali mi igramo pred domaćom publikom gdje smo standardno u dobrom izdanju - istaknuo je trener Lucescu.

Lucescu nema pretjeranih problema sa početnim sastavom. Izvan pogona su tek branič Chygrynskiy i veznjak Dentinho no to ne bi trebalo imati previše utjecaja. Od novih pojačanja treba svakako istaknuti napadače Maicona koji je bio drugi najbolji strijelac lige prošle sezone, te Devića koji je već nekoliko sezona svojim pogocima osiguravao Metalistu bodove. Obojica čekaju svoju priliku, ali za sada je izglednije kako će krenuti sa klupe.

Govoreći o Arsenalu, tu je već teško pretpostaviti početni sastav. Tijekom predsezone doživjeli su brojne kadrovske promjene, a trener Leonid Kuchuk na pripremama je svaki puta iznenađivao sa novim sastavom.

Najveći gubitak je svakako odlazak vrlo talentiranog veznjaka Bogdanova u Dinamo Kijev, no osim toga nisu ostali bez važnijih igrača. Po pitanju dolazaka se već ima nešto više za reći. Iz Oleksandriye je došao vrlo dobar vratar Pankiv koji bi trebao krenuti od prve minute, a od tamo je došao i solidan branič Gitchenko. Tu je još veznjak Maksymov iz Dnjipra, brazilac Santos i Odibe (Siena) kao braniči te mladi napadač Adiyah iz AC Milana.

Svi oni za Kijevski Arsenal znače pojačanja tako da bismo gotovo sve njih mogli gledati u početnom sastavu. Ove sezone Arsenal također igra u Europskoj ligi, a utakmica sa trenutno najboljom momčadi Ukrajine predstavljat će pravi test za goste.

- Gledali smo Šahtjor u superkupu i koliko se da primjetiti ništa posebno se nije promijenilo u odnosu na prošlu sezonu. Raspored nam je težak, ali imamo priliku na početku sezone ostvariti dobre rezultate koji bi nam nadalje dali puno samopouzdanja - rekao je napadač Arsenala, Shatskiy.

Linker
28. rujan 2024 00:40