Damir Krajac / CROPIX
VELIKI POVRATAK

SAMMIR PONOVNO U DRESU DINAMA I VATRENIH? 'Želim se vratiti u Maksimir, ne mogu gledati Dinamo na 2. mjestu!' Mogu se odreći i kineskih milijuna!'

Brazilac ušao u zadnju godinu ugovora u Kini, za razlaz su i on i njegov klub Suning, ali problem predstavljaju financijski detalji raskida. Kako god, njegova je želja vrlo jasna...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. siječanj 2017. 09:25

Jučer nam se iz Kine javio Sammir. Uvijek se javi, s tim nikada nije bilo problema. Ponekad voli popričati i o stvarima koji nisu vezane uz nogomet, onako neobavezno, kako mi to volimo kazati, “off the record”. Prva rečenica koju je kazao bila je ova...

"Spreman sam doći u Dinamo, točnije žarko bih se želio vratiti u Maksimir!"

Senzacionalno? Baš i nije, to smo već čuli u našem posljednjem razgovoru s brazilskom Hrvatom. Malo ćemo se zato vratiti unazad. Razgovarali smo u studenome, točnije polovicom mjeseca. Tada nam je Sammir kazao, što su i SN objavile ovu rečenicu: “Želio bih se vratiti u Dinamo.” Dakle, kao što vidite, nema razlike od ove rečenice koju je ponudio jučer. U Dinamu su tada reagiralo ovako: “Naravno da bismo željeli da se Sammir vrati, to bi bilo veliko pojačanje, ali on ima ugovor sa svojim klubom, odšteta bi bila ogromna.”

Opet vidite da je isto, Modri bi i sada željeli povratak Filha, ali problem je uvijek isti, onaj poznati i zove se - novac. Sammir želi povratak u modri klub, Dinamo ga želi nazad, ali prepreka su financijske transakcije. Sammiru je istekla posudba u Greentownu, pa je opet službeno igrač Suninga s kojim ga ugovor veže još godinu dana, do 31. prosinca 2017. godine.

Arhiva

Problem s ugovorom

Kako Sammir može opet u plavi dres? Ispričao nam je ovo...

"Kinezi bi me odmah pustili u Dinamo, ali žele da se odreknem posljednjih godinu dana ugovora, svih financijskih potraživanja."

Na naše pitanje zašto to onda ne učini, kaže:

"Imam ogroman ugovor i nije to tako jednostavno. Mnogo je to novaca..."

Dakle, da ne ispadamo naivni i lamentiramo o neizmjernoj ljubavi prema Dinamu i ostalim romantičnim pričama, zaključimo da je nogomet profesionalni sport u kojem su bajke s romantičnim završetkom vrlo rijetke, ako ih uopće ima. Sammir nam nije želio kazati cifru koje bi se trebao odreći, ali po nekim našim saznanjima, zajamčeno mu je 6,5 milijuna eura godišnje. Priznajte, nije se lako odreći takve svote, bilo bi zanimljivo vidjeti onoga koji bi kazao “nema veze”...

Dinamo - Villarreal
Goran Mehkek / Hanza Media / Hanza Media

Međutim, možda ćemo ga vidjeti. Baš u liku Sammira.

"Razmišljam o tome da se odreknem tih posljednjih godinu dana ugovora. Nisam još odlučio. Ali mogu se odlučiti već danas kad završimo ovaj razgovor, sutra, do početka Dinamovih priprema u Turskoj, ili do kraja prijelaznog roka. Zaista intenzivno razmišljam o tome, dajte mi još malo vremena. Možda bi bilo dobro i da se klubovi nekako dogovore", priča Sammir.

Čovjek koji je s Dinamom osvojio osam naslova prvaka Hrvatske, uz Eduarda najbolji stranac koji je ikad igrao u plavom klubu za kraj nam je rekao još i ovo:

"Znate, ne mogu gledati Dinamo na drugom mjestu! Šest bodova iza Rijeke. U moje vrijeme to je bilo nemoguće. Ne želim ispasti neskroman, ali ako se vratim, Dinamo će sigurno osvojiti naslov prvaka!"

Toliko Sammir. Pričekajmo sljedeće dane.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A

Linker
19. travanj 2024 14:45