Ronald Goršić/Cropix
POVRATAK U HNL

SAMMIR SE VRAĆA U HRVATSKU, A SADA JE POZNATO I U KOJI KLUB Transfer bivšeg Vatrenog mogao bi biti najveća 'bomba' ovog ljeta

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. kolovoz 2019. 19:27

Do nas se probila vijest da bi bivši Dinamovac i hrvatski reprezentativac Sammir (32) do kraja ovog prijelaznog roka mogao potpisati za - Lokomotivu! Informacija djeluje kao transferna bomba, ali saznajemo da se oko tog angažmana vode ozbiljni pregovori.

Lokomotiva bi tako dolaskom Sammira nadomjestila odlazak Luke Ivanušeca u Dinamo. Po onome što saznajemo, još se trebaju dogovoriti neki detalji koji se primarno odnose na plaću koju bi Filho imao u klubu s Kajzerice.

Ima Sammir i još nekih ponuda iz arapskog svijeta, ali po našim informacijama, njemu se tamo ne odlazi, iako bi mu primanja svakako bila veća. Radije bi u Hrvatsku, a nakon toga možda bi mogao realizirati i kakav novi transfer, recimo u Kinu gdje je svojevremno igrao.

Brazilac, jedan od najtrofejnijih nogometaša Dinama je raskinuo ugovor s Sport Recifeom, brazilskim drugoligašem s kojim ga je ugovor vezao do zime ove godine, pa bi zagrebački klub došao bez odštete. Sammir je u Sport Recife došao 14. siječnja, a u travnju mu je produžen ugovor do 31.prosinca. Za Sport je nastupio u 12 utakmica zabivši pritom jedan gol. U zadnje dvije utakmice odigrao je po 45 minuta. Posljednji nastup upisao je u protiv Criciume, 11. kolovoza.

Damir Krajac / Hanza Media
Soudani i Sammir

Inače, u Recife je također došao kao slobodan igrač. Prethodno je igrao za kineski WH Zall. Od 2007. do 2014. godine igrao je za zagrebački Dinamo. Otišao je zatim u španjolski Getafe pa se preko kineskih prvoligaša i drugoligaša vratio u Maksimir u siječnju 2017. No tada je ostao samo šest mjeseci pa potpisao za WH Zall. Nakon toga je bio neko vrijeme bez kluba, a onda obukao dres Sporta iz grada Recife. Sammir je od 2012. do 2014. godine upisao sedam nastupa za reprezentaciju Hrvatske od kojih je jedna bila na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Hoće li doći do ovog senzacionalnog transfera vidjeti ćemo u nekoliko slijedećih dana.

Linker
23. travanj 2024 18:32