Damir Krajac / CROPIX
ZIMSKA POJAČANJA

SAMMIR U DINAMU? MA, SAMO NEKA DOĐE Modri klinci nemaju ništa protiv konkurencije: 'Gledao sam ga dok sam bio mlađi, bio je velika zvijezda...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. siječanj 2017. 09:27

Što se Sammira tiče nema ništa novoga, dakle, postupak je pokrenut i vidjet ćemo kako će završiti, u iduća tri dana, do polaska Modrih u Tursku moglo bi se nešto znati. Ili sve! Naravno, da se o Sammiru priča i u Rovinju, među igračima, članovima delegacije, o njemu se raspituju konobari, recepcioneri, poneki pratitelj Dinamovih treninga... Sammir jest ime koje intrigira, tu nema dvojbe, i one koji ga zagovaraju i one koji su protiv njega.

U Dinamovoj svlačionici danas je malo onih koji su kabinu dijelili sa Sammirom, no mnogi ga se sjećaju, ovako ili onako, čak i ovi najmlađi. Primjerice, Nikola Moro, on se Sammirovih igara sjeća kao gledatelj, kad je bio tek mali navijač.

- Gledao sam Sammira dok sam bio klinac, tada je bio najveća zvijezda kluba i HNL-a. Ako dođe kod nas, bit će to dobro pojačanje, svakako. Ali ja se ne bojim konkurencije, nastavit ću raditi ovako kao i dosad, izborit ću se za svoju poziciju - samouvjeren je Moro, još jedan od veznih igrača od kojega se na proljeće očekuje iskorak, u svakom smislu, a čijoj bi minutaži Sammirov dolazak bio prijetnja.

Dinamo - Villarreal
Goran Mehkek / Hanza Media / Hanza Media

Titula ispred svega

Kao i Domagoju Pavičiću, koji se vratio nakon ozljede i također se nada da će u nastavku aktualne sezone dobiti značajnu priliku.

- Sammir? Igrao sam protiv njega dok sam bio u Lokomotivi, nemam tu što puno reći. Ako dođe u pravoj formi, sigurno će nam biti pojačanje.

Slično razmišlja i Amer Gojak, koji se dosad nije imao prilike susresti s bivšom Dinamovom desetkom, ali se naslušao priča.

- Nikad nisam igrao protiv njega ili s njim, ali čuo sam sve najbolje o njemu. Ako dođe u Dinamo bit će mi drago, jer će biti pravo pojačanje i pomoći će u utrci s Rijekom. Činjenica što će mi, na neki način, biti konkurent, me ne plaši, svaka zdrava konkurencija uvijek je dobra i pozitivna - poručuje Gojak, momak koji se predstavio krajem jeseni i koji na proljeće figurira kao jedna od važnijih poluga u veznome redu.

Dakle, Dinamovi veznjaci, barem javno, nemaju ništa protiv dolaska Sammira, uvjereni da bi u HNL-u i u borbi s Rijekom bio prevaga. A naslov im je, kažu, važniju od individualnih dosega.

Linker
03. svibanj 2024 04:08