Lirim Kastrati i Ante Ćorić
 CROPIX
SLAŽE SE NOVA ROMA

SAMO ČUDO MOŽE ZAUSTAVITI DINAMOVA DRAGULJA OD ODLASKA U NOGOMETNI RAJ, ALI SAD JE NASUŠNO POTREBAN I DINAMU Već ovaj tjedan pada milijunski dogovor!?

DINAMO Ovaj bi tjedan mogao donijeti finaliziranje transfera na relaciji Zagreb - Rim, ali brige trenera Modrih ostaju
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. svibanj 2018. 13:51

Je li gotov Ćorićev transfer u Romu? Zašto je igrao u Koprivnici, je li to znak da se nešto s njegovim odlaskom u Rim zakompliciralo?

Prema našim informacijama nema tu nikakve drame, transfer još nije gotov, ali su sve naznake da će biti dovršen. Još postoje neki stvari koje Roma i Dinamo moraju dogovoriti, no nitko u ovom trenutku ne sumnja da će Ćorić uskoro postati igrač Rome. Naravno, znate onu, dok ugovor nije potpisan, dok nije crno na bijelom, do tada ne treba juriti s objavom, međutim, doista bi se trebao dogoditi neki veliki preokret da Ante ne postane stanovnik Rima.

Talijanski mediji, također, pišu kako Roma i Dinamo još pregovaraju, kako se Rimljani vrte oko svote od sedam milijuna eura plus milijun bonusa, Dinamo je u startu tražio osam. Ne bi trebalo biti problema, nije to nikakva velika prepreka, to svi smatraju poslom koji je jednostavno završiti, pa i ne rade oko toga puno buke.

Romino novo lice

Roma je do jučer imala veće probleme, sinoć je igrala u Cagliariju važan dvoboj u borbi za Ligu prvaka, do neki dan je još živjela u atmosferi polufinala s Liverpoolom. A čuveni sportski direktor Monchi vikend je proveo u Lisabonu, gledao je utakmicu Benfice i Sportinga, gdje je pregovarao o dolasku dvojice igrača. Na “piku” su mu Talisca, igrač Benfice koji je na posudbi u Bešiktašu, te Battaglia iz Sportinga. Također, sve se više govori kako je Roma opasno zagrizla za Justina Kluiverta, sina legendarnog Patricka, koji ima iza sebe odličnu sezonu u Ajaxu. Žele ga mnogi velikani, ali Monchi ima misiju, složiti novu, mladu Romu.

Zagreb, 040418. 
Stadion u Maksimiru.
Polufinale Hrvatskog kupa izmedju GNK Dinamo i  HNK Rijeka.
Na fotografiji: Ante Coric i Soudani, slavlje.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
Ante Ćorić

Ove je sezone, izvukli su statističari, Romina momčad u prosjeku bila stara preko 27 godina, a Sevilla koju je svojevremeno stvarao Monchi rijetko je prelazila granicu od 25 godina u prosjeku. Tako da je jasna namjera rimskog vizionara, u toj priči vidi i Antu Ćorića.

Da je sve to jako blizu realizacije, izvukli su talijanski mediji, potvrda je i što je Ćorić na Instagramu počeo pratiti gotovo sve igrače Rome, Džeku, Nainggolana, El Shaarawyja, kao i službeni Romin profil. Uglavnom, sve ukazuje da je Ante na putu za Rim, iako je još uvijek u Zagrebu. Hoće li danas-sutra ili tijekom tjedna i fizički otići tamo, na liječnički pregled?

Međutim, Ante Ćorić, dok iščekuje transfer, sve je potrebniji i Nikoli Jurčeviću. Jednostavno, Dinamov trener došao je u situaciju kad nema dovoljno igrača, pogotovo u veznom redu, kad mu igrač Ćorićeva profila puno znači.

Otvorene dvojbe

Dok je kod Sose jasno da je odlazak u Stuttgart riješen i da se nema što bitno promijeniti, Ćorićev službeni “ni na nebu ni na zemlji” status otvara dvojbe. Hoće li biti na raspolaganju za iduću utakmicu ili će ga pozvati da dođe na liječnički? Može li od silnog iščekivanja dati maksimum ili će igrati s kočnicom u strahu od neke ozljede? Uostalom, protiv Rijeke je izišao zbog ozljede, u Koprivnici ušao s klupe “gasiti vatru”, što je opet dokaz koliko Jurčeviću on sad dobro dođe. Uostalom, ubacio je iz kornera za Benkovićev gol.

Dobro bi Jurčeviću došao i protiv Lokomotive, no, Dinamov trener još ne zna hoće li ga imati u kadru, opet će morati nešto “kemijati”. Definitivno, toliko muke i problema nije imao nijedan njegov prethodnik!

Linker
08. svibanj 2024 16:59