Getty Images/Ilustracija
BARAŽ, BARAŽ

SAMO U BIH: DOK TRAJE HISTERIJA ZBOG KORONAVIRUSA, U SAVEZU OBJAVILI 'FANTASTIČNI' PLAN Sigurno igramo dodatne kvalifikacije za EURO! S gledateljima

Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 12. ožujak 2020. 11:39

Do prve, od željenih dvije, utakmice play-offa za odlazak na Euro 2020. ostalo je tek nešto više od tri tjedna, a sva histerija oko epidemije koronavirusom, odnosno pandemije kako je od jučer službeno, došla je u Bosnu i Hercegovinu u punom zamahu. Stoga je više nego razumno očekivati da se utakmica u Zenici između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske odgodi, iako iz "drvenih" i šturih priopćenja Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine može iščitati ne samo da čelnici Saveza vjeruju kako će se ta utakmica odigrati, nego da kod njih još uvijek postoji nada kako će momčad Duška Bajevića imati podršku navijača.

Ovo drugo sad se čini kao fantastika, jer Savez je već odredio da se utakmice sljedeća dva kola Premijer lige, ovo sljedećeg vikenda i ono 21. i 22. ožujka, igrati pred praznim tribinama. No, to da će se sa Sjevernom Irskom ipak igrati u Zenici sve više dolazi u ozbiljnu opasnost i to iz više razloga. Osim što je situacija u Europi daleko od normalne, čini se da UEFA sve ozbiljnije razmišlja o odgodi samog Europskog prvenstva, što bi samo po sebi bio presedan svih presedana, pa su same dodatne kvalifikacije u drugom planu.

Ipak, Nogometni savez Bosne i Hercegovine ‘poduzima sve neophodne mjere zaštite i prevencije koje su u njegovoj nadležnosti’, priopćeno je iz tog tijela. Jučer su predstavnici tog Saveza, zajedno s liječničkim timom reprezentacije, održali sastanak s kriznim stožerom Ministarstva zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine.

- Odigravanje utakmice baraža u Zenici protiv reprezentacije Sjeverne Irske je bila tema koja je razmatrana sa više aspekata. Zaključeno je da se primjene propisane mjere svih nadležnih ministarstava u Bosni i Hercegovini, a konkretne mjere će biti provedene i realizirane tijekom priprema za utakmice baraža - stoji u priopćenju.

Iz Saveza poručuju kako imaju informacije da utakmice dodatnih kvalifikacija neće biti odgođene "zbog nemogućnosti određivanja novih termina u kalendaru natjecanja".

- U skladu sa tim NS BiH očekuje dalje instrukcije iz UEFA-e, a poštovat će i sve preporuke, naredbe i instrukcije nadležnih organa po pitanju održavanja javnih skupova u Bosni i Hercegovini. Utakmice kvalifikacija, kao i utakmica U-21 reprezentacije će biti odigrane prema zakazanom datumu i određenim terminima, ali je sigurno da će biti poduzete posebne mjere zaštite i prevencije svih sudionika događaja - zaključuje se u priopćenju.

Linker
17. svibanj 2024 11:48