Ronald Gorsic / CROPIX
UZVRAT NA KANTRIDI

SAMOUVJERENI MAMIĆ 'Kek me ne može iznenaditi. Taktika? Zabiti gol i dobiti'

Prednost koju imamo nije onakva kakva je trebala biti, ali nema bojazni, kazao je Mamić
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 21. travanj 2015. 17:31

Činjenica kako Riječani u mandatu Matjaža Keka nisu ispali iz nokaut-faze u bilo kojem natjecanju u kojem su nastupali, ne brine previše Zorana Mamića. Uostalom, zašto i bi? Tradicije postoje da bi se rušile, a Dinamo je u prvoj utakmici pokazao da je kvaliteta debelo na njegovoj strani. Doduše, rezultat od 2-1 iz prve utakmice to ne sugerira, ali...

- Prednost koju imamo nije onakva kakva je trebala biti, ali nema bojazni. Očekujemo spektakl i dobro navijanje svjesni kako za igrača nema bolje od takve atmosfere u važnim utakmicama - najavio je Zoran Mamić, izrazivši veselje zbog činjenice da u kadru nema ozlijeđenih i kartoniranih.

- Svi su mi u treningu i konkuriraju za utakmicu. Reklo bi se da imam slatke brige.

Od novčanih kazni je Mamić odustao, krivce neće imenovati, a svoju reakciju opravdava ponašanjem igrača u posljednjoj fazi utakmice s ‘lokosima’.

- To je nedopustivo. Odradili smo dva razgovora na tu temu i vjerujem da su igrači shvatili poantu. Nemojte inzistirati na konkretnim imenima igrača koji su podbacili, jer dok sam trener Dinama od mene nećete čuti kako ponaosob kritiziram igrače. Samo ih mogu hvaliti - jasan je Mamić.

Uglavnom, završna Mamićeva konstatacija jest kako postoje utakmice koje odrađuješ, za razliku od onih u kojima letiš, ali da u svemu postoji granica.

U tjednu uzvrata na Kantridi, u Dinamu su poseban naglasak stavili na realizaciju koja je bila na zabrinjavajuće niskoj razini u prvoj utakmici polufinala Kupa, ali i protiv Lokomotive.

- Da, radili smo na tome. Između ostalog - škrt je bio Zoki na riječima, iako i sam priznaje kako je teško da se Kek i on mogu iznenaditi.

- Može me pojedinac nekim potezom ili udarcem, ali toliko se poznajemo s Riječanima da tu nema faktora iznenađenja. Taktika? Zabiti gol, dobiti utakmicu i plasirati se u finale Kupa - jednostavna je računica Dinamova stratega koju je ponovio i Josip Pivarić:

- Maksimalan respekt protivniku, ali vjerujemo u prolaz.

DINAMO (4-3-3)

Ježina - Pinto, Šimunović, Sigali, Pivarić - Ademi, Ćorić, Machado - Soudani, Henriquez, Fernandes

Linker
19. svibanj 2024 17:19