Marko Miščević / Cropix
BUDUĆI SUIGRAČI

Savjet Mateja Delača: 'Pašalić se ne smije plašiti posudbi, sada je najvažnije da igra'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 01. veljača 2014. 12:33

Čestitam Mariju Pašaliću, izabrao je najbolji klub, mašinu, stroj za nogometne profesionalce! Ne poznam ga još, ali sam čuo, možda na ljeto budemo zajedno na pripremama. Sigurno će napredovati, neka se ne plaši posudbi. Tako i ja idem posvuda, ali napredujem i sanjam dan kad ću stati na gol Chelseaja. Jednom, kad Čech prestane – kaže nam Delač.

Chelsea je Delača uzeo iz Zaprešića kad je imao sedamnaest i pol...

- Možda sam godinu prerano otišao, ali ukupno nikako nisam pogriješio. Samo da se maknem, da branim, da nastupam!

Nije mu bilo bitno, Vitesse, Guimaraes, Česke Budejovice, kući u Zaprešić, pa u novosadsku Vojvodinu, i evo ga u Sarajevu, kod Roberta Jarnija. Uvjeren je, Chelsea će mu na ljeto produžiti ugovor. Čeka li i našeg Pašalića ista sudbina. Uvjetovao je da ga posuđuju samo u "top" klubove, kažemo Delaču.

- Posudit će ga sigurno, na ljeto, ne smije sjediti na klupi, ne smije se plašiti posudbi, mora znati da mora igrati, igrati i samo igrati. I Chelsea ga prati. Mora biti vrhunski na svakom polju. Naučit će i jezike, ja znam engleski, češki, portugalski... Moraš biti profesionalac i čovjek i sportaš od glave do pete. Chelsea je stroj za nogomet! Nadam se da ćemo biti Pašalić i ja zajedno na ljetnim pripremama Chelseaja – pozdravlja Pašalića Matej Delač, novi suigrač "na daljinski".

Uto se Delaču obradovao, prišao mu je Vuk Mitošević iz Jagodine, čudni su puti, zajedno su bili jesenas u Vojvodini.

- Napišite, golman je čudo! - kaže Vuk.

Ali otkud sad u Sarajevu, pitamo?

- Vojvodina je mijenjala upravu, otišao je Mateja Kežman, a Sarajevo je pisalo u Chelsea da bi mene posudili i eto me. Veselim se derbiju Sarajevo - Željezničar, još to nisam branio...

A za Chelsea će stati na vrata na Stamford Bridge kad i Pašalić postane prvotimac ekipe Romana Abramoviča i trenera Mourinha! Vrijeme radi za njih.

Linker
08. svibanj 2024 05:42