SKUPINA VATRENIH

SCOLARI, HERRERA, VOLKER Izbornički trojac koji Kovaču želi zagorčati život

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 09. prosinac 2013. 16:45

Prvo Scolari, potom Fink pa na kraju Herrera. To su stručnjaci s kojima će Niko Kovač odmjeriti taktičku obuku, to su izbornici koje će Niko Kovač morati nadmudriti kako bi Hrvatska prošla skupinu. Da, izuzev igrača, klime i kilometara, Hrvatska će se ogledati i s izbornicima.

Jasno je da je Big Phil najpoznatije ime, Luiz Felipe Scolari je uostalom jedini koji je osvajao velike naslove i trofeje, ostala trojica ne poznaju za taj osjećaj. Miguel Herrera i Voker Finke imaju iskustva, no njima su ovo vrhunci karijere. Kao i Niki Kovaču, uostalom. Odlazak na Mundial svatko od njih smatra jedinstvenim i neponovljivim doživljajem, tu će se ogledati s trenerskom kremom i vidjeti gdje su. Kovač na stranu, njih trojica zajedno imaju 177 godina, imaju 80 godina trenerskog posla, imaju dakle golem naramak iskustva.

- Loš trener će od sjajne momčadi stvoriti raspad, a sjajan će trener od loše momčadi stvoriti pobjednike. To je jedina i fundamentalna razlika. Ako mislite da trener nije bitan, razmislite ponovno... - kazao je svojedobno o ulozi stručnjaka legendarni talijanski napadač Paolo Rossi.

Da, trenerski sraz bit će bitan, stilovi koje koriste mogli bi u mnogočemu odlučivati o konačnom ishodu, travnjak će poslužiti kao šahovska ploča u kojem će trebati znati kako vući poteze. I matirati protivnika. Ovo je dakle priča o trojici stručnjaka koji će za pola godine željeti zagorčati život Vatrenima...

Linker
03. svibanj 2024 16:51