REUTERS/Antonio Bronic
'OVO JE OSTVARENJE SNA'

SENZACIJA U ŠPANJOLSKOJ: DINAMOVA ZVIJEZDA ZAVRŠILA NA TRENINGU KOD LUISA ENRIQUEA 'Kad je izbornik prozvao moje ime, to je bilo ostvarenje sna!

DANI OLMO ZA SN Mladi igrač zagrebačkog Dinama i španjolski U-21 reprezentativac privremeno je bio priključen momčadi Luisa Enriquea
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. studeni 2018. 12:22

Dani Olmo trenirao je s Luisom Enriqueom i A reprezentacijom Španjolske, koja u četvrtak igra protiv Hrvatske u Maksimiru! Izbornik Furije u kamp selekcije je pozvao sedam igrača U-21 reprezentacije, to su bili Unai Simon, Pape Cheikh, Pedraza, Oyarzabal, Borja Mayoral, Fabian i - Olmo! Kakvo li je to samo priznanje za mladog Dinamova nogometaša, jednu od najvećih maksimirskih zvijezda!

- Oduševljen sam što sam imao priliku trenirati s najboljom reprezentacijom Španjolske. Kako se to dogodilo? Pa, A-reprezentativci koji su igrali u subotu imali su regeneracijski trening. Ali trening u ponedjeljak je bio otvoren za navijače, skupio ih se ogroman broj. Da bi se moglo trenirati i igrati, Luisu Enriqueu bili su potrebni još neki igrači, pa ih je iz mlade selekcije pozvao sedam, a ja sam bio jedan od njih! Tako da sam odradio trening sa Saulom, Asensiom, Iscom, Rodrigom, De Geom... Bilo je fenomenalno, nezaboravno - priča nam Olmo, koji će inače biti u kadru U-21 reprezentacije koja igra prijateljsku utakmicu protiv Danske.

BRUSSELS, BELGIUM - OCTOBER 04:  Adrien Trebel of RSC Anderlecht tackles Dani Olmo of Dinamo Zagreb during the UEFA Europa League Group D match between RSC Anderlecht and Dinamo Zagreb at Constant Vanden Stock Stadium on October 4, 2018 in Brussels, Belgium.  (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Nije znao da će mu se dogoditi tako nešto, priča ide ovako...

- Imali smo trening s U-21 reprezentacijom, ručak i odmor. Nakon toga održali smo sastanak, a prije njega je izbornik naše reprezentacije kazao “sad ću vam pročitati imena onih koji će trenirati s A selekcijom”. Prozvao je i mene...Možete misliti kako sam se osjećao. Sreća je čak nedovoljno jaka riječ. Zaista je bilo prekrasno, divno, inspirirajuće. Ostvarenje sna.

Onda je dodao još nešto...

- Vidite li što se meni dogodilo u tako kratkom vremenu... Ispunio sam tri sna. Gotovo nevjerojatno. Ne znam kome se to u tako kratkom vremenu dogodilo u životu. Prvo sam bio pozvan u U-21 reprezentaciju Španjolske, onda sam s Dinamom ostvario povijesni uspjeh, plasman u europsko proljeće, a nekoliko dana nakon toga sam trenirao s A reprezentacijom Španjolske na otvorenom treningu pred mnogo navijača. Izgleda kao neka bajka koja je zapravo stvarnost. Mislim da vam ne treba opisivati kako se osjećam.

Olmo je u Dinamo u ljeto 2014. godine doveo poznati hrvatski menadžer Andy Bara, koji nam je već tada kazao “zapamtite, ovaj mali će biti španjolski reprezentativac”. Eto, postao je, doduše zasad je u U-21 selekciji, ali eto, Luis Enrique je već naznačio što smjera s njim u budućim vremenima.

Kakva je atmosfera u španjolskoj A reprezentaciji pred utakmicu s Hrvatskom? Što kaže Luis Enrique, što su mu pričali reprezentativci? U Elcheu nas je Furija porazila sa 6:0, misle li da će opet pobijediti?

- Svi znaju da se ona utakmica iz Elchea neće ponoviti. Naravno da i ja tako mislim... Španjolski reprezentativci iznimno cijene Hrvatsku, pričaju samo u superlativima. Kažu da je među najboljima na svijetu, pripremaju se za veliku utakmicu. Ne treba ih se uopće ništa pitati o Hrvatskoj, znaju tko je doprvak svijeta. S druge strane, isto tako je jasno da će u Maksimiru ići na pobjedu, Španjolska uvijek ide na pobjedu.

Kad smo ga pitali očekuje li možda da će u budućnosti biti pozvan u A selekciju, a ne samo na trening, veli:

- Nadam se, to mi je, jasno, još jedan san!

Kako mu se snovi ostvaruju u posljednje vrijeme, to definitivno ne bi bilo nikakvo čudo. Dani Olmo je zakoračio na veliku scenu. Tamo su ga plasirale sjajne igre u Dinamu.

Luis Enrique me pitao kakav je travnjak i kakva će biti atmosfera

Olmo nam je otkrio o čemu je pričao s Luisom Enriqueom.

- Pozvao me na razgovor, pitao me kako je u Dinamu, znao je da smo ostvarili veliki uspjeh plasmanom u europsko proljeće. Također, pitao me je kakav je travnjak na maksimirskom stadionu, kakva se atmosfera očekuje...

Što ste mu vi kazali?

- Da je sve super u Dinamu, da igramo odlično, da ćemo nakon 49 godina igrati na proljeće u Europi. Rekao sam mu da je maksimirski teren vrhunski. Nahvalio sam Dinamo i Maksimir, kazao mu da će atmosfera na stadionu biti sjajna. Ali shvatio sam da on sve zna, da me prati, kao i sve mlade igrače Španjolske gdje god igraju. Ima ogroman stručni stožer, puno skauta, svi sve gledaju. Nitko im ne može promaknuti.

Linker
23. travanj 2024 16:42