Screenshot: NK Slaven Belupo
SLUŽBENA POTVRDA

SENZACIONALAN TRANSFER: BIVŠI ČLAN PRVE MOMČADI BARCELONE POTPISAO ZA SEDMI KLUB HNL-A! 'Da mi je netko prije 10 godina to rekao, ne bih vjerovao..'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. veljača 2020. 19:39

Jeffren Isaac Suarez Bermudez novi je igrač Slaven Belupa! Bivši igrač Barcelone, Sportinga, Real Valladolida, Grasshoppera, AEK-a i Eupena potpisao je ugovor do ljeta 2021.

- Da mi je netko rekao prije 10 godina da ću igrati u Hrvatskoj ne bih mu vjerovao, ali zato je nogomet najbolji sport na svijetu. Nikad ne znaš kakav te izazov čeka i što je pred tobom. Sretan sam što sam potpisao za Slaven Belupo i obećajem da ću svakodnevno davati svoj maksimum. Trebat će mi nekoliko dana i treninga s momčadi da ‘ulovim konce’ i da se prilagodim, ali znam da će to brzo proći. Trener mi je objasnio što očekuje od mene, a ja znam što mogu najbolje. Radom i odricanjem stizat ćemo do dobrih rezultata! - rekao je ovaj 32-godišnji ofenzivac, koji je u mladim danima nastupao za Barcelonu.

Državljanin je Venezuele za čiju je seniorsku reprezentaciju nastupio pet puta, a ima 30 nastupa za mlade reprezentacije Španjolske.

Za prvu momčad Barcelone odigrao je 34 utakmice te je ostvario učinak od tri pogotka i tri asistencije, te je s katalonskim klubom osvojio tri naslova prvaka Španjolske, Ligu prvaka, španjolski Superkup i naslov klupskog prvaka svijeta, dok je sa Španjolskom bio prvak Europe u U-19 i U-21 uzrastu.

U posljednjih pola godine Jeffren je bio bez kluba, pa u Koprivnicu dolazi kao slobodan igrač. Posljednja postaja bio mu je ciparski AEK Larnaca, prije toga bio je u švicarskom Grasshopperu. Tijekom ponedjeljka je obavljao liječničke preglede, nakon kojih će uslijediti potpis ugovora. S obzirom na njegovu igračku povijest, riječ je o kapitalcu za Belupove pojmove.

Kad uhvati formu, mogao bi Jeffren biti iznimno dragocjen za Stipićevu momčad, koja je nakon Dinama na startu proljeća minule nedjelje izgubila i od Rijeke. Jasno, nema zbog poraza nikakve drame ni alarma, u momčadi je bilo nekoliko promjena, treba malo vremena da sve sjedne na svoje mjesto. U Koprivnici vjeruju da će bez poteškoća izboriti opstanak, ali četvrti uzastopni prvenstveni poraz je činjenica od koje se ne može pobjeći.

Linker
03. svibanj 2024 13:10