CROPIX
PRILIKA ŽIVOTA

SENZACIONALNI HRVATSKI TRANSFER JE PRED VRATIMA Nije među Vatrenima, ali je ekspresno stigao do velikana i odbio još dva bogata europska kluba!

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 08. lipanj 2017. 18:08

Mogli ste u više navrata u Sportskim novostima pročitati kako je bivši Zagrebov nogometaš Filip Krovinović bio hit igrač proljetnog dijela sezone prošlog portugalskog prvenstva i kako će sigurno napustiti svoj dosadašnji koub Rio Ave. SN su i prve objavile da je za njega ozbiljno zagrizla portugalski velikan Benfica, što su mnogi protumačili kao senzaciju.

No, ako i jest senzacija, dogodila se, Filip Krovinović (uskoro će napuniti 22 godine) za koji dan trebao bi postati novi igrač Benfice.

Veliki iskorak

Dakle, Rio Ave dobio je na stol tri gotovo identične ponude za Krovinovića, od Benfice (aktualni prvak Portugala), Brage (5. mjesto u portugalskoj ligi prošle sezone) i francuskog prvoligaša Nice, koja je prošle sezone bila hit Ligue 1 završivši na trećem mjestu iza Monaca i Paris SG-a, u visini od oko tri milijuna eura. Klub je prihvatio sve tri i lopticu prebacio na igrača, koji je nekoliko dana vagao, posebno između Benfice i Nice.

U Francuskoj bi mu ipak bilo lakše, manja je konkurencija u Nici, bio bi zvijezda, imao priliku zaigrati u Ligi prvaka. Benfica je, pak, gigant, ali i konkurencija u momčadi je snažnija, nitko mu ne može jamčiti da će biti standardan. No, bivši Zagrebov veznjak i mladi hrvatski reprezentativac izabrao je ipak Lisabon, veliki klub i veliki izazov.

- Moram reći da nisu točne neke informacije iz portugalskih medija da je Filip već potpisao ugovor, još razgovaramo o nekim detaljima, ali mislim da će to biti gotovo. On je izabrao Benficu, za nekoliko dana trebao bit letjeti Lisabon i formalizirati dogovor. Dvojio je, razmišljao, ali na kraju je odlučio prihvatiti ponudu Benfice i napraviti veliki iskorak u karijeri - kazao nam je jučer Krovinovićev menadžer Marjan Šišić.

Inače, Krovinović je u Rio Ave stigao u ljeto 2015. godine uz odštetu oko 800.000 eura iz Zagreba. Za portugalski klub ukupno je skupio 50 nastupa u svim natjecanjima te postigao sedam pogodaka i dodao dvije asistencije. Mnogo bolje brojke imao je u nedavno završenoj svojoj drugoj sezoni u Rio Aveu - 33 nastupa (1943 minute), pet golova i tri asistencije.

Krovinović bi s Benficom trebao potpisati ugovor na pet godina, a vrijednost transfera je tri milijuna eura plus još dodatni bonusi ovisno o igračevoj minutaži, nastupima, učinku... Čudo i neki veliki preokret ne bi se trebali dogoditi, po svemu sudeći u najslavnijem portuglaskom klub imat ćemo od iduće sezone dvojicu nogometaša, bivšeg člana Dinama Branimira Kalaicu i Filipa Krovinovića. Kalaica je debitirao za prvu momčad u posljednjem prvenstvenom kolu, zabio je i pogodak. Velika stvar, nema što, lisabonski je klub jedan od klubova s najviše navijača na svijetu.

Osijek i Hajduk

Zanimljivo, Krovinović je u zimskoj stanci bio blizu povratka u HNL, htio ga je Osijek, o njemu razmišljao i Hajduk, jer u Rio Aveu nije bio zadovoljan minutažom. No, onda mu se otvorilo, počeo je igrati i zabijati, osvajati nagrade kao igrač kola, mjeseca..., a pipke je na njega prvi bacio lisabonski Sporting. Mnogi su smatrali da će otići na Alvalade, međutim, Sporting je oklijevao, a veliki rival Benfica dodala gas i dovela Krovinovića pred Luz. Gotovo pa filmska priča!

Linker
25. travanj 2024 09:30