NAVIJA I M. OBAMA

Serena i prva dama moći će protiv mlađe sestre Radwanske

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 30. srpanj 2012. 13:34

Iako je Jelena Janković imala velike najave uoči meča prvog kola protiv Serene Williams na kraju se to pokazalo uzaludnim prijetnjama jer Janković nije imala apsolutno nikakvog izgleda u tom meču. Serena je trenutno u formi života, barem što se serviranja tiče i jasno da ni Janković nije ništa mogla napraviti na nevjerojatan servis Amerikanke. Problem je bio u činjenici da je teren vrlo sklizak i to je Janković puno više smetalo:

- Osjećala sam se kao na ledu. Nisam se mogla kretati a bilo je i nemoguće vraćati njene servise.

Serena je ovoga puta imala ogromnih 76% ubačenih prvih servisa a kad je tako skoro je nemoguće da izgubi meč. Usto odservirala je 8 aseva i nije dozvolila nijednu break priliku za srpsku tenisačicu. Ustvari jedini poeni koji su išli na stranu Janković bili su oni koje je zaradila odličnim servisima jer je sve ostalo bilo debelo u korist Serene koja je nakon susreta bila oduševljena ludom atmosferom koja nikako nije uobičajena na Wimbledonu:

- Ovo je potpuno čudno! Obožavam Wimbledon, obožavam sve ovdje, ali ovakvu atmosferu još nisam vidjela. Potpuna ludnica!

Jedna od onih koji su bili u publici bila je i Michelle Obama koja je Serenu iznenadila prije meča:

- Bilo mi je skroz iznenađujuće kad su me prije meča pitali smije li Michelle sjesti u moju ložu. Rekla sam naravno, bit će mi velika čast. Sjajno je imati takvu potporu iza sebe, inače je potpuno neuobičajeno da američki predsjednik ili prva dama idu na ovakve mečeve.

Sam duh Olimpijskih igara u Sereni je odavno zaživio, a uspjela je i ovoga puta nasmijati novinare:

-Igre me uvijek inspiriraju. Nemojte se smijati ali ja sam kao mala htjela biti gimnastičarka. Očito to nije baš najbolje ispalo. - kroz smijeh je rekla Serena

-Tenis je srećom također Olimpijski sport i tako imam priliku ovdje biti sa svim ovim sjajnim sportašima i to me zaista čini sretnom.

Urszula Radwanska je poput Serene propustila svečano otvaranje Igara jer su obje imale rane mečeve. Objema im se žrtva isplatila i prošle su u drugo kolo. Urszula je to učinila pobjedom protiv Mone Barthel kojoj trava nikako ne leži. Ono što čudi je da je Barthel kojoj je servis jedno od najjačih oružja ovdje početni udarac gubila čak 7 puta što je na travi gotovo nevjerojatno. Radwanska se očekivano pokazala puno stabilnijom u izmjenama i to je bilo presudno. Radwanska se tako pomaknula na omjer 14-3 ovoga ljeta na travi i naravno da je zadovoljna sa svojom igrom:

-Bila sam u strahu uoči meča sa Barthel jer sam znala da je ona odlična igračica i da ima vrlo snažne udarce. Ali baš zato sam igrala vrlo pametno i ja sam nju napadala i tako sam joj oduzela mogućnost da koristi te udarce.

Sličnu taktiku će svakako morati upotrijebiti i protiv Serene jer agresivnije igračice od nje nema. Jako će važno biti kako će Radwansku služiti servis jer ovdje neće moći imati ni blizu toliko breakova kao protiv Barthel. Savjet bi svakako mogla potražiti i od starije sestre koja je od Serene poražena prije mjesec dana u finalu Wimbledona i sigurno može Urszuli reći kako bi trebalo igrati protiv Williams premda je izvjesno da nema tog savjeta koji bi joj mogao donijeti pobjedu.

Linker
18. svibanj 2024 08:26