TENISKI FINALE

SERENA vs MARIJA Može li Šarapova zaustaviti Serena Express na putu do zlatne medalje?

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 04. kolovoz 2012. 13:06

Serena nastavlja impresionirati svojim nastupima na wimbledonskoj travi. Ruku na srce ta ista već pomalo nalikuje na oranicu, ali to za Amerikanku i ne predstavlja veliki problem. Iako je Azarenka trenutno svjetski broj 1, Serena je pokazala kada je u optimalnoj formi i uz veliku motivaciju da je trenutačno najbolja na svijetu.

U polufinalu je ponovno demonstrirala svu svoju moć koja pokrepljuje riječi najbolja na svijetu. Pogodila je 33 winnera uz samo 5 neforsiranih pogrešaka, ubacivši pri tome 78% prvoga servisa iza kojeg je izgubila četiri poena, a dodala je i 16 as servisa. Brojke da se čovjek naježi.

-Uživam u sebi - riječi su Serene netom nakon završetka meča s Azarenko.

Kada kroz pet mečeva protivnicama ukupno prepustite 19 gemova, onda zasigurno morate uživati u sebi i svojoj igri.

-Igranjem protiv najboljih igračica svijeta, i vi morate igrati jako dobro - rekla je Williams te dodala da je u svakom meču imala osjećaj da nema što za izgubiti, i samo je težila pobjedi.

No mogla je izgubiti puno. Iako do sada ima dvije zlatne medalje na OI u paru sa sestrom Venus, zlatna medalja u pojedinačnoj kategoriji je nešto što je vjerovatno sanjala oduvijek, a to se može vidjeti i iz njene sljedeće izjave.

-Zagrijavala sam se valjda pet puta za svoj nastup čekajući kraj polufinalnog meča, ali sam naučila na strpljenje, jer sam cijeli svoj život čekala ovaj trenutak.

Serena se sa Sharapovom do sada susretala 10 puta što ne čudi zbog kvalitete koju posjeduju obje igračice. Sharapova je pobjedila u dva od prva tri meča, da bi od tada Serena nanizala osam pobjeda, uključujući i ovogodišnju na plavoj zemlji Madrida na kojoj je Sharapova osvojila četiri gema.

-Radujem se nastupu protiv Sharapove. Uvijek smo igrale odlične mečeve, ona se poboljšala i biti će zanimljivo, no ja opet nemam ništa za izgubiti - kroz smijeh je izjavila Serena na posljednjoj preskonferenciji.

I zaista, istina je da se Sharapova popravila. Ove godine dohvatila je nakratko svjetski broj 1 osvojivši Grand Slam koji joj je nedostajao, Roland Garros.

- Bilo bi nevjerovatno kada bi postigla uspjeh kojeg sam ostvarila na Roland Garrosu. Odrastanjem vaši snovi budu sve veći i veći, ali i nada da osvojite određene turnire. Ovo su moje prve OI, pa sam stoga već oduševljena što se nalazim u finalu - govori Ruskinja.

Sharapova je u polufinalu nastavila sa svojom igrom. Agresivno od samoga početka, ako pogađa teško je savladiva protivnica, ukoliko broj neforsiranih pogrešaka bude na visokoj brojci može izgubiti od velikog broja igračica. U meču protiv Kirilenko bila je negdje između navedenog, napravila je 19 neforsiranih pogrešaka, ali je u konačnici brojka winnera bila daleko veća, 35.

Kirilenko je pokušavala sve što je u njenoj moći, u drugom setu imala i brejk prednosti, ali to je bilo premalo za odlično raspoloženu Sharapovu.

-Znala sam da me očekuje jako težak meč jer je teško igrati protiv Ruskinje sa druge strane mreže, ali drago mi je da će jedna od nas imati priliku osvojiti zlatnu medalju - izjavila je Sharapova.

Williams ili Sharapova će ovim finalom postati tek druga igračica u povijesti koja je uspjela kompletirati sva četiri Grand Slama uz zlatnu medalju sa OI, a do sada je to za rukom pošlo jedino Steffi Graf.

Serena je izjavila da se ovog tjedna osjeća puno opuštenije nego u wimbledonskom tjednu i da ima nešto u ovom turniru koji je tjera da igra uvijek dobro, što šest osvojenih Wimledona govori samo za sebe. Sharapova se po nekim izjavama izgleda već predala i prije samoga finala, zadovoljna je osvojenom medaljom i ostvarivanjem svojih snova.

Trebam li napomenuti da Serena igra i finale parova? Njenoj dominaciji na travi ne nazire se kraju i Sharapova će morati odigrati možda i meč života, uz prosječan dan protivnice, da stigne do zlatne medalje na OI i ponovni povratak na svjetski broj 1.

Linker
17. svibanj 2024 11:21