ČEKA POZIV KOVAČA

Sertic nakon operacije srca: 'Osjećam se odlično, možda zaigram već u subotu'

'Osjetio sam ubrzane otkucaje na utakmici i tražio zamjenu. Rekli su da je valjda posrijedi tahikardija...'
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 09. siječanj 2014. 12:03

Naravno da je to bio šok: umjesto definitivne potvrde kojom Fifa dopušta igranje za Hrvatsku, budući da je djed Milan u Francusku došao iz okolice Brinja, sredinom prosinca Gregory Sertic sudario se sa srčanim problemom. Manjim, ali kako i sam razumno podvlači, ipak je riječ o najvažnijem ljudskom organu!

- Činjenica je da sam osjetio ubrzane otkucaje na utakmici Bordeaux - Valenciennes i da sam u 59. minuti tražio zamjenu. Rekli su da je valjda posrijedi tahikardija… - priča Gregory koji je, zajedno s ocem Jeanom, u stalnoj vezi s hrvatskim prijateljima koji poput obitelji Sertic željno čekaju dan kad će primiti poziv izbornika Nike Kovača.

Liječnici kažu da tahikardiju koja podrazumijeva pravilan, ali ubrzani rad srca, mogu izazvati temperatura, povećani napor, određeni lijekovi, pretjerana konzumacija kofeina, pojačani rad štitnjače, ali i nesavršen položaj srčanog zaliska. S obzirom na to da je mladi pacijent (u kolovozu navršio 24 godine) hospitaliziran na kardiološkom odjelu sveučilišne klinike u Bordeauxu te uskoro podvrgnut manjem operativnom zahvatu, očito se radi o gotovo rutinskom ispravljanju stanovite anomalije.

- Sve je prošlo super - pohvalio se Grga znancima. - No poslije stanke za Božić treneru Francisu Gillotu nisam se javio 30. prosinca, nego 2. siječnja. Osjećam se odlično. Nakon doziranoga ritma prvih dana u međuvremenu idem punim tempom pa se nadam nastupu već u subotu u lokalnom derbiju s Toulouseom za ligaške bodove. Zaključi li šef da je prerano, bit ću potpuno spreman za veliki obračun Liga kupa s PSG-om 14. siječnja na našem stadionu!

Sertić kani održati status ponajboljeg igrača tamošnjih natjecanja. U prvenstvu je skupio 12 od 19 nastupa, triput zabio i triput asistirao, vrlo je važno da Žirondinci nastavljaju i u Kupu Francuske (iz Europske lige na žalost ispali) pa će “proljeće”, koje eto starta u siječnju, biti puno izazova i prilika za dokazivanje.

- Nadam se da je moje srce u najboljem redu. To je najvažnije!

I jest. Samo da HNS nekako ubrza forume u Zürichu i da Sertic pokuša uskočiti u avion za Brazil. Koristilo bi to i njemu i Vatrenima!

Linker
04. svibanj 2024 05:52