Damir Krajač / CROPIX
SLUČAJ ZA DOM

Šimunićev odvjetnik: 'Nitko u Hrvatskoj u to ne vjeruje, ali Joe će igrati u Brazilu!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. veljača 2014. 11:10

Još nije poznato kad će biti održana sjednica Komisije za žalbe FIFA-a koja odlučuje o igračkoj sudbini Josipa Šimunića. Igračev odvjetnik Davor Prtenjača službeno objašnjenje kazne primio je protekli četvrtak, a do ovog petka ima rok za predaju žalbe čije pisanje privodi kraju. Otvorio je web stranicu i nazvao je ni manje ni više nego za-dom.eu. Na njoj je do jučer skupljeno nešto iznad 239 tisuća potpisa potpore reprezentativcu čija karijera će među Vatrenima biti zaključena ukoliko ostane na snazi rješenje o deset utakmica zabrane igranja počevši od Svjetskog prvenstva u Brazilu.

HNS je reagirao da se otišlo jako široko u tumačenju onoga što je Šimunić napravio. Zločini koje je počinila NDH su nedvojbeni, čemu razbacivanje netočnim navodima i preuveličanim brojkama, kako ističu relevantni povjesničari i demografi. FIFA je zauzela stav da je “Za dom - spremni” nacistički pozdrav s kojim je Šimunić uvrijedio dignitet skupine osoba kroz diskriminacijske riječi u odnosu na rasu, vjeru ili podrijetlo.

- Sto posto sam uvjeren da će Šimunić igrati u Brazilu - kazao nam je njegov odvjetnik Davor Pretenjača dodajući: - Znam da u Hrvatskoj nitko u to ne vjeruje, ali nema veze, sve ćemo iznenaditi. Josip nije klonuo duhom, on je sportaš, svi sportaši su borci i kao i ja siguran je da će mu kazna biti ukinuta. Za koji dan će tekst žalbe biti dostupan na našoj stranici pa ćete vidjeti na čemu je temeljimo.

Linker
02. svibanj 2024 14:28