Screenshot
NOVA VELIKA NADA

SIN SLAVNOG VATRENOG OČEVIM TRAGOM Zabio je strašan gol i postao jedan od najmlađih strijelaca u povijesti našeg prvoligaša!

ROKO ŠIMIĆ Sin bivšeg reprezentativca protiv slovenske Drave u test-ogledu postigao prekrasan ‘seniorski’ pogodak
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. siječanj 2020. 09:16

Obična pripremna utakmica i protivnik slovenski drugoligaš. Ništa posebno, ništa što bi trebalo po ičemu pamtiti. Ali, Lokomotiva je slavila 4:0, a jedan je pogodak zabio Roko Šimić. Osim što je sin Darija Šimića, bivšeg reprezentativca sa 100 nastupa, igrača Dinama, Intera, Milana i Monaca, Roko ima samo 16 godina. Kad se zbroje sve te premise, jasno je da je pod posebnim povećalom. I da običan gol Dravi iz Ptuja ne može biti baš sasvim običan gol.

Najbolji put

“Do jučer je jedini šesnaestogodišnjak, strijelac za seniore bio Marko Pjaca. Kažemo ‘do jučer’, jer mladi Roko Šimić postigao je protiv slovenske Drave prekrasan pogodak i tako se upisao u povijest Lokomotive”, napisali su na službenoj stranici Lokomotive nakon tog Rokova gola.

“Iskreno, nisam znao za taj podatak, ali znam da je Marko Pjaca bio jedan od najboljih igrača Lokomotive koji je i jedan od mojih uzora. Drago mi je da sam dobio priliku da budem na seniorskim pripremama s trenerom Tomićem i s vrhunskim igračima od kojih mogu puno naučiti i drago mi je što mi dečki uvelike pomažu”, kazao je za službenu stranicu i sam Roko.

Ne znamo koliko je točno bio star Marko Pjaca kad je zabio taj gol, ali znamo da je Roko Šimić, rođen 10. rujna 2003., na dan svog prvijenca imao točno 16 godina, 4 mjeseca i 10 dana. Njegov otac Dario imao je 16 godina, 4 mjeseca i 19 dana kad je debitirao za Dinamo u Prvoj HNL. U utakmici protiv Varteksa (4:0) 31. ožujka 1992. ušao je u igru umjesto Željka Adžića. Dakle, za devet dana bi trebao debitirati u prvoligaškom nogometu, no kako prvenstvo dotad neće početi, neće ni Roko debitirati. A i pitanje je kad će, zapravo, debitirati u HNL-u.

Zagreb, 080219.
Bogoviceva 4.
Proslava petog rodjendana najnogometnije multistore trgovine Shoetique flagship store.
Na fotografiji: Dario i sin Roko Simic.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Zeljko Puhovski / CROPIX CROPIX

- Svi juniori koji su s nama na pripremama su pokazali potencijal, Roko također. No, svi oni se vraćaju u juniorsku momčad nakon priprema. U ovom trenu to je najbolji put, Roko će igrati za juniore - rekao je Goran Tomić, Lokomotivin trener.

Mali Šimić vratit će se u juniorsku momčad, trener će mu biti Jerko Leko. Kao i dosad. Leko iznimno cijeni Roka.

- Došao je kod nas iz kadeta, zanimalo nas je kako će se priviknuti, je li to možda nagli korak u karijeri. Ali vrlo brzo je pokazao da se može nositi u toj konkurenciji, čak i protiv Dinamovih stopera koji su dvije godine stariji on nije bio podređen - govori Leko koji Roka zna od malih nogu.

- Puno smo toga Dario i ja prošli zajedno u karijeri, a zajedno smo igrali u Monacu. Tada je Roko imao pet godina, igrali smo se u pijesku na plaži, tko bi rekao da ću mu biti trener, ha-ha. Nije se tada činilo da će biti nogometaš, ali sad je stvarno veliki potencijal. Napadač koji imao smisao za suradnju, zna zabiti gol, a zna i zagraditi loptu. Jednom mi je Dario rekao da je i on počeo kao napadač, da je to njegov gen. Možda jest, nekad davno, kako stvarno mlad dječak, ha-ha. Roko je talentiran, sad je sve na njemu, mora puno raditi da pretvori svoj talent u pravu klasu, ako se spoje radne navike s talentom, Roko će biti vrhunski igrač - rekao je Leko.

Ozbiljne uloge

Leko je ponosan i na ostale juniore koji su krenuli sa seniorima na pripreme.

- Sve bih njih pohvalio, tu su još golman Lukić, onda Zdunić, pa Austrijanac Florutz. To su igrači koji su otišli na pripreme s prvom momčadi, koji su budućnost Lokomotive, ali i oni koji su odradili prvi dio priprema u Zagrebu, ali nisu otišli u Istru s prvom momčadi. Ima ovdje puno igrača koji bi u budućnosti mogli igrati ozbiljnu ulogu u seniorskom nogometu - kaže Leko.

Linker
19. travanj 2024 07:41