Oreščanin
 Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX
USUSRET DERBIJU

SINIŠA OREŠČANIN NAJAVIO JADRANSKI DERBI 'Naravno, bit ću zadovoljan samo s tri boda, a priče o tome da nam nedostaje pravi napadač su suhoparne'

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 19. travanj 2019. 13:57

Na Veliku subotu – velika utakmica za Hajduk. Još jedna u nizu u utrci za Europu. U subotu u 19 sati na rasporedu je Jadranski derbi, u Poljud stiže drugoplasirana Rijeka koja četvrtoplasiranom Hajduku bježi devet bodova. Splićani trenutno ne razmišljaju o lovu na Riječane, barem ne naglas i javno, ali ako bi sutra momčad Siniše Oreščanina došla do pobjede, možda ni to ne bi bila nemoguća misija. No, o tom potom.

Raspoloženje u bijelom taboru je pozitivno nakon prošlotjedne pobjede u Zagrebu nad Lokomotivom, koja je bila gotovo pa kritična budući da bi u slučaju poraza Hajduk danas bio šesti.

- Očekivanja su kao i prije svake utakmice. Bavili smo se uglavnom sobom, iako smo analizirali i Rijeku. Njezin položaj na tablici i opus kroz prvenstvo govore o kvalitetnoj momčadi s kvalitetnim radom trenera gospodina Bišćana. Puno izvlači iz te momčadi. Imali su probleme s ozljedama, ali su to potiho u hodu rješavali, uveli i neke mlade igrače.. Bišćan radi vrlo dobar posao - rekao je Oreščanin u uvodu konferencije za medije na Poljudu.

Nedostaju mu samo Juranović i Vučur, ali se zato vraćaju Caktaš i Ismajli koji su bili kartonirani. Svi se nadaju prekidu gotovo osmogodišnjeg posta što se tiče slavlja nad Rijekom u Poljudu.

- Znam za tu tradiciju, zadnja je pobjeda bila 7. kolovoza 2011. godine s gospodinom Balakovim kao trenerom... Ali fokus nam je samo ova utakmica. Imamo svoj plan, nismo o tome pričali, ali nam može biti dodatni motiv za pobjedu.

Rijeka je u prošlom kolu pregazila Inter 7:0?

- Takav je bio slijed događaja. Gledao sam sudačku ekspertizu i bilo je par odluka koje su usmjerile utakmicu, ne umanjujući pobjedu Rijeke. Treba zabiti sedam golova. To je pohvala njima, ali sutra će biti drugačija utakmica, kao i njihov pristup.

Kakvu Rijeku očekujete – defenzivnu ili otvoreniju?

- Pripremamo se na obje varijante. Ako dobiju prostor za igru, dobro kombiniraju i koriste više igrača u organizaciji igre. Volio bih da bude otvoreno i lijepo za gledatelje. Rijeka ima komfornu situaciju, čeka ih i Kup, pa trener može kombinirati kako želi.

screenshot

Tko je u redovima Rijeke po vašem guštu?

- Pavičić, koji radi razliku u veznoj liniji, i Kvržić. Inače, prošli put sam nespretno reagirao pričajući o Grbiću (op.a. Ivi, vrataru Lokomotive). Samo sam htio reći da smo u klubu mogli malo bolje riješiti tu situaciju.

Samo vas tri boda zadovoljavaju?

- Naravno. Ali lakše ću na to odgovoriti nakon utakmice.

Koliko vam nedostaje čisti centarfor? U zadnja dva susreta na Poljudu (Dinamo, Osijek) niste postigli gol?

- To su bili derbiji, oni su izvan konteksta. Suhoparne su te priče o napadačima, to se previše potencira. Odabrali smo put u kojem kontroliramo utakmice u svim fazama, s velikim brojem igrača koji ulazi u završnicu, a golovi će doći. Vjerujemo da će s vremenom biti još bolje. Svjesni smo i da zabijamo malo, ali se nedovoljno potenciraju pozitivne stvari poput onih da primamo jako malo golova i da nam protivnici stvaraju malo šansi.

Od iduće sezone smanjuje se broj stranaca u HNL-u, je li to dobro ili loše?

- Generalno je to bolje za hrvatski nogomet jer bi mlađi igrači dobivali više prostora, no u velikim klubovima, a Hajduk to jest, istina je negdje u sredini. Ljetni prijelazni rok jako nam je važan, već dugo pričamo i njemu i planiramo.

Rezultati by SofaScore

Linker
17. svibanj 2024 05:31