Murad Sezer / REUTERS
ZLATNA BRAĆA

SINKOVIĆI SE RASPLAKALI PRED KAMERAMA Oni su nas stisli, a onda smo ih rasturili!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. kolovoz 2016. 18:54

Zakon braće čudesne braće Sinković koji su na ovim Igrama dosegli svoj san osvojivši svoje prvo, a drugo zlato za Hrvatsku. Čudesna priča čudesnih mladića koji su pred kametre HTV-a stigli plačući...

- Nevjerojatan osjećaj, ne mogu uopće ovo sve opisati. Četiri godine intenzivno razmišljamo o ovome času. Sada više ni ne trebamo sjesti u čamac - kazao je na početku Valent Sinković.

- Iskreno, zadnjih 500 smo mislili da nećemo doći prvi, ali oni su valjda dali sve od sebe do 1500 metara, a mi smo još ostavili nešto snage za finiš. Ovo je predivno, ovo je posebno. Idemo sada slaviti... - kazao je Martin.

- Čekamo dalje, svašta će se nešto dogoditi, ali sada bih najrađe sjeo. Više od ovoga nema, ovo je vrh i kruna karijere. Isplatilo se što nismo išli na otvaranje, ali zato će zatvaranje Igara biti posebno. Teško je to sve shvatiti i opisati. Tri utrke, samo tri utrke. Ali sada će zatvaranje biti poseban gušt. Ovo nam je falilo, izvukli smo najviše iz sebe: oni su nam ulazili u momentum, a onda smo ih rasturili! - zaključila su zlatna braća.

Rezultati finalne utrke dvojca na pariće na OI u Rio de Janeiru:

1. HRVATSKA 6:50.28
(MARTIN SINKOVIĆ / VALENT SINKOVIĆ)

2. Litva 6:51.39
(Mindaugas Griskonis/Saulius Ritter)

3. Norveška 6:53.25
(Kjetil Borch / Olaf Tufte)

4. Italija 6:57.10
(Francesco Fossi / Romano Battisti)

5. V.Britanija 7:01.25
(Jonathan Walton / John Collins)

6. Francuska 7:02.06
(Hugo Boucheron / Matthieu Androdias)

Linker
05. svibanj 2024 04:09