Ronald Goršić / Cropix
U ZDRAVOM TIJELU...

Sjajan odaziv na tradicionalni 33. Kros Sportskih novosti: Tisuće se okupile na Bundeku, zapjevala i Danijela Martinović

Piše: Marina BenčićObjavljeno: 17. travanj 2016. 17:53

Kros utrka koja se održala na zagrebačkom Bundeku prikupila je nekoliko tisuća sudionika i posjetitelja. Proljetno vrijeme i visoke temperature izmamile su sve uzraste u prirodu kako bi podržali svoje najmlađe prijatelje i djecu u ovom hvalevrijednom natjecanju. Kros je, naime, utrka koju organiziraju Sportske novosti i Hrvatski atletski savez već 33. godinu za redom, a namijenjena je upravo djeci osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Trčanje je izuzetno važna aktivnost i zdrava navika koja se treba učiti od najranijih dana, a upravo je to cilj ove organizacije.

- I ova je godina potvrdila kako djeca dobro znaju što je Kros Sportskih novosti i kako ovdje dolaze rado jer im je ovo, barem mnogima od njih, prva sportska pozornica u životu i jer se tu super osjećaju - rekao je ponosno jedan od organizatora i glavni urednik Sportskih novosti, Robert Šola.

Natjecanje se odvijalo u kategorijama prema razredima, a pobjednik najmlađih uzrasta (peti razred osnovne škole) bio je Marko Orešković iz zagrebačke Osnovne škole Izidor Kršnjavi koji je 1000 metara prošao za 3:33 minute, dok je među curama najbolja bila petašica iz OŠ Josipa Lovretić iz Otoka, Carmen Drnasin.

Srednjoškolci su trčali u skupinama prvi i drugi te treći i četvrti razred, a razlika je bila u duljini staze za cure (1500 metara) i za dečke (2000 metara). Prve u ekipnom poretku bile su Srednja škola Tina Ujević a iz Kutine za učenice prvih i drugih razreda te Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova za učenike. Pobjedu starije skupine srednjoškolaca odnijela je III. gimnazija iz Zagreba za učenice te Gimnazija Tituša Brezovačkog za učenike.

Najboljim atletičarima iz skupine, vrhunski su sportaši dodjelili medalje, a tu čast su imali nogometaš Dinama Josip Pivarić, hrvatski vaterpolist Dubravko Šimenc, trener Cibone Damir Mulaomerović, hrvatski gimastičar Marijo Možnik, trener Zagreba Danijel Jusup, košarkaši Cedevite Markus Lončar i Lovro Mazalin, rukometaši Luka Stepančić i Luka Šebetić te mnogi drugi.

Nakon podnevnog koncerta Danijele Martinović koja je rasplesala i djeci i roditelje, krenula je utrka za studente.

Linker
21. svibanj 2024 09:37