Cropix
JEDNOM NOGOM U RIMU

SJAJAN POSAO ZA DINAMO! VELIKAN POPUSTIO ZAHTJEVIMA MODRIH Transfer pred realizacijom: Zvijezda na korak do odlaska, u Maksimir stižu milijuni!

DINAMO Rimljani su, po svemu sudeći, pristali na iznos transfera za nadarenog veznjaka koji su mudro ‘izlicitirali’ u Maksimiru
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. svibanj 2018. 11:40

Iz vrlo povjerljivih izvora sletjela je informacija da je transfer Ante Ćorića u Romu pred realizacijom! Nakon što Roma i Liverpool odigraju uzvrat polufinala Lige prvaka, krenut će se u finalizaciju posla i “šminkanje” detalja ugovora. Po našim saznanjima, Roma je prihvatila Dinamovu cifru, odnosno modri klub će na ime transfera inkasirati osam milijuna eura! I to bez ikakvih bonusa ili sklapanja aneksa ugovora o sljedećem transferu mladog veznjaka.

Jasno je da su u Dinamu, kako oni to već znaju, mudro radili posao oko transfera Ćorića. Prvo su odbili ponudu od pet milijuna eura, pa onda onu od šest, nakon koje su sami izašli s cifrom koja im godi blagajni, onom od osam milijuna eura. S obzirom na situaciju oko koje se vrtjela priča s Ćorićem, to će, ako se ostvari, a sva je prilika da hoće, biti zapravo sjajan posao maksimirskog kuba. Još jedan...

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX
Lirim Kastrati i Ante Ćorić

Prošlo je već dosta vremena od toga, ali ako zagrabite u arhivu, možete pročitati što je Pep Guardiola kazao nakon poraza Dinama od Bayerna u skupini Lige prvaka 9. prosinca 2015. godine u Maksimiru.

- Ante Ćorić je igrač budućnosti...

To je rekao Pep, a nema razloga da mu nije bilo za vjerovati. Ćorić jest posebni talent, iznimnog potencijala. U nekim njegovim potezima ima naznaka genijalnosti, ali, nažalost, na tome je i ostalo. Ćorić se nije uspio ostvariti u Dinamu. Nećemo sad o razlozima, bilo ih je previše. Ali definitivno sve je krenulo po zlu nakon jedne presice koju je Ćorić sam sazvao tražeći odlazak iz plavog kluba.

- Ovo više nema smisla, ne igram, nisam im potreban - rekao je tada mladi Ante.

Slijedi happy end

Sve ostalo što se događalo kasnije, bio je samo “podgrijani krumpir”. Niti je Ćorić pokazivao svoj potencijal, niti je imao previše prilika, uglavnom je “tapecirao” klupu za pričuve. Zlatko Kranjčar ga je pokušao revitalizirati. U jednom od svojih prvih intervjua kad je postao trener Modrih rekao nam je da Ćorića vidi kao vođu momčadi, nositelja igre. Međutim, to se nije dogodilo, Ante se nije uspio nametnuti, kao ni kasnije kod Ivajla Peteva, priliku su dobivali drugi. Nije bolje sreće bio ni kod Marija Cvitanovića, kockice su mu se posložile tek kad trenersko žezlo preuzeo Nikola Jurčević. Ali to je već bilo razdoblje kad se počela definirati njegova priča o transferu u Romu.

Na kraju, sve bi trebalo ispasti dobro. Ćorić će sreću okušati u Romi, Dinamo će zaraditi velik novac praktički na pričuvnom igraču.

Inače, sigurno ste vidjeli da je Ćorić zbog ozljede zamijenjen na utakmici s Rijekom. Danas će se obaviti pretrage, ali saznajemo da se ne radi o nekoj ozljedi koja bi Antu na duže vrijeme udaljila od terena. Dobio je jak udarac, pa osjeća bol u pateli. Vjerojatno neće moći igrati protiv Slavena Belupa u Koprivnici, ali u samom finišu prvenstva Ćorić bi opet trebao biti u rosteru.

Linker
18. svibanj 2024 18:44