Ronald Goršić/Cropix
BRAVO, DEČKI

SJAJAN USPJEH Futsal Dinamo osvojio drugo mjesto na turniru u Švicarskoj

+
Piše: Toni RoićObjavljeno: 05. rujan 2016. 01:46

Momčad Futsal Dinama, pojačana kvalitetnim igračima, u novu sezonu ulazi ambiciozno. Iz Nacionala su stigli reprezentativci Matošević i Grbeša, a pridružio im se i engleski reprezentativac Douglas Reed, tako da u klubu bez lažne skromnosti najavljuju borbu za naslov prvaka Hrvatske u futsalu.

Nakon priprema u Zadru, uspješno završenih sa sve četiri pobjede, momčad je krenula na jaki međunarodnom turnir u Švicarsku, gdje su uz modre nastupili prvaci Švicarske i Češke, te portugalski doprvak Benfica, treća najbolja momčad iz prošlosezonske futsal Lige prvaka, ujedno i favorit turnira.

U odličnoj utakmici protiv Čeha, Dinamo je, oslabljen nedostacima Horvata, Franje i Matoševića, nadoknadio 0:2, te potpunom dominacijom u nastavku, uz brojne propuštene prilike, bio bolji u izvođenju šesteraca.

Za finale protiv Benfice otpala su petorica reprezentativaca, koji su otišli na svjetsko futsal prvenstvo u Kolumbiju koje počinje 10. rujna. U napetoj i izjednačenoj utakmici Portugalci su poveli u 8. minuti. Dinamovci su odgovorili upornim presingom, posebno u nastavku, no ipak nisu uspjeli realizirati pregršt prilika za izjednačenje i toliko željene šesterce.

Za Dinamo su nastupili Škorić, Bešlić, Maloševac, Capar, Đulvat, Grbeša, Kanjuh, Penava, Prgomet, Reed i, Ziberi.

U klubu pozivaju navijače na tradicionalni spektakl na Šalati u petak u 21 sat, gdje će Dinamo novu momčad predstaviti zagrebačkoj publici u dvoboju protiv grčkog ASE Doukasa.

Linker
18. svibanj 2024 15:08