REUTERS
VATRENI PROTIV PERUA

SJAJAN UVOD U SPEKTAKULARNI OKRŠAJ U MIAMIJU 'Brža smo reprezentacija od Hrvatske i to je naša prednost! Ne znam je li Hrvatska među TOP 10...'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 22. ožujak 2018. 13:17

Renato Tapia je 22-godišnji veznjak Feyenoorda i momak od kojeg u Peruu očekuju velike stvari. On je njihov “kapetan budućnosti”, igrač od kojeg očekuju da se u dvoboju s Hrvatskom ravnopravno nosi s Lukom Modrićem i Ivanom Rakitićem.

- Moja uloga je da razigram momčad i to napravim na najbolji mogući način. Uvijek se želimo nametnuti od prve minute, svi moramo djelovati zajedno na terenu. Ne znam je li Hrvatska među osam ili deset najboljih na svijetu, ali čim je na Svjetskom prvenstvu znači da vrijedi - kazao je Tapia.

Bez poraza lani

Peru je nanizao već deset utakmica bez poraza, cijelu prošlu godinu ni od koga nisu izgubili. Očekuju, naravno, da neće ni od Hrvatske na stadionu Hard Rock. Yoshimar Yotun, 27-godišnji član Orlando Cityja i najbolji peruanski asistent u kvalifikacijama za SP, naglasio je da izostanak Paola Guerrera, suspendiranog kapetana reprezentacije, protiv Hrvatske neće biti nenadoknadiv hendikep.

- Peru je brži od Hrvatske, to je naša prednost. Bit će to sudar dviju reprezentacija koje će se pokušati nametnuti za što veći posjed lopte. Nema Guerrera, ali tu je Jefferson Farfan, koji je opasan iznutra, izvana, s desne i lijeve strane, igrač kojeg je jako teško čuvati - objasnio je Yotun.

Izbornik Ricardo Gareca je uoči sudara s Hrvatskom ostao bez jednog standardnog člana udarne postave. Alberto Rodriguez, kapetan momčadi u odsustvu Guerrera, koji će posljednjeg dana ovog mjeseca napuniti 34 godine, propustit će sudare s Hrvatskom i Islandom zbog ozljede. Razmišlja Gareca o igračima koji bi mogli zamijeniti stopera kolumbijskog Atletico Juniora i čini se da je pronašao rješenje. Protiv Vatrenih bi u posljednjoj liniji obrane trebao zaigrati Miguel Araujo iz Allianze Lime.

Oporavili su se Peruancima napadač Raul Ruidiaz (Morelia) i Paolo Hurtado (Vitoria Guimaraes), a protiv Hrvatske neće igrati Pedro Gallese, prvi čuvar mreže La Blanquirroje, koji je otprije ozlijeđen.

Linker
03. svibanj 2024 01:16