CROPIX
NOVI UZLET NA POLJUDU

SJAJNA ATMOSFERA UOČI DINAMA - HAJDUK NASTAVLJA SVOJ MARŠ NA EUROPU Trener koji je dočekan sa skepsom je već sada napravio vrhunski posao

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 03. travanj 2019. 10:15

Hajduk je nastavio svoj marš za osvajanje Europe, to jest kvalifikacija za Europske lige sljedeće sezone i sada se već može konstatirati kako su “bijeli” ostvarili vrhunski posao pod trenerom Sinišom Oreščaninom.

Riječ je o tome da je Hajduk u prvih 15 kola prvenstva osvojio samo 17 bodova (od 45 mogućih), a otkad je na klupu došao Oreščanin, tijekom jedanaest kola prikupljeno je 26 bodova (od 33 moguća). Razlika je enormna: 78 prema 37 posto!

Logično je zaključiti da se Oreščanin dobro snašao u zahtjevnoj ulozi prvog trenera, tako da će produžiti svoj angažman. Naime, u početku je bio dočekan s određenom skepsom jer do preuzimanja prve momčad “bijelih” u svojoj karijeri nije imao ozbiljniji posao, najvažniji njegov angažman bio je u ulozi trenera druge momčadi Hajduka. Splitska momčad zaredala je izvanrednu seriju rezultata, evidentno je da je Hajdukova igra malo-pomalo postala prepoznatljiva, premda Oreščaninu nedostaju neki igrač za ključne pozicije.

Posebno osvaja Oreščaninova realnost budući da zna priznati manjkavosti u igri svoje momčadi, a ne pada ni u euforiju nakon sjajne serije pozitivnih rezultata: osam pobjeda, dvije neriješene (obje 0-0) i jedan poraz od Dinama u Zagrebu, ali još je značajnije što je Hajduk tijekom tih jedanaest kola gostovao sedam puta, a na Poljudu odigrao samo četiri utakmice!

Hajduk se približava svojem cilju, poziciji za Europu. U početku se govorilo kako će se “pokušati prišuljati Europi”, sad su drugi tonovi s obzirom na to da su “bijeli” dosegli treće mjesto, sustigli su Osijek (po 43 boda). Veliki ispit Oreščaninova momčad ima protiv Dinama.

Na svoj način Oreščanin je bio zadovoljan što će za dvoboj s prvakom, prošlim i budućim u ovoj sezoni, na raspolaganju imati kompletnu momčad. A to znači da će se u momčad vratiti Oleksandr Svatok (umjesto Lopeza) te da će svoje mjesto dobiti i Ante Palaversa na temelju obaveze o kojoj se toliko zbori: od početka do najmanje 60. minute kako bi klub zaradio dodatnih 45.000 eura.

Rezultati by SofaScore

Linker
01. svibanj 2024 07:07