REUTERS/Carl Recine
IZVUKAO SE

SJAJNA VIJEST ZA DOMAGOJA VIDU I HRVATSKU REPREZENTACIJU Fifa je potvrdila odluku zbog koje je laknulo cijeloj Hrvatskoj, oglasio se i heroj Vatrenih

Međunarodni nogometni savez (FIFA) izrekao je upozorenje hrvatskom reprezentativnom braniču Domagoju Vidi i članu stručnog stožera Ognjenu Vukojeviću koji su nakon četvrtfinalne utakmice na Svjetskom prvenstvu protiv Rusije putem društvenih mreža poslali poruke prijateljima u Ukrajini u kojima Vida kaže "Slava Ukrajini".
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. srpanj 2018. 18:26

Otočki su se mediji nakon pobjede nad Rusijom u četvrtfinalu raspisali o mogućoj suspenziji Domagoja Vide sa svjetskog prvenstva.

Međutim, u međuvremenu je službeno objavljeno da je FIFA dopustila mogućnost igranja hrvatskoga braniča u polufinalu protiv Engleske i uputila mu "samo" službenu opomenu, što su potvrdili i iz HNS-a.

Podsjetimo, Međunarodna nogometna federacija (FIFA) pokrenula je istragu protiv hrvatskoga braniča Domagoja Vide zbog njegovog videouratka koji je zajedno s Ognjenom Vukojevićem snimio nakon pobjede protiv Rusije u četvrtfinalu SP-a u Sočiju, a jedna od mogućih kazni bila je i suspenzija hrvatskog reprezentativca na dvije utakmice.

"Disciplinska komisija Fife izrekla im je disciplinsku mjeru upozorenja, na temelju čl. 4/2 i 5/4a Propozicija natjecanja", stoji u objašnjenju na web-stranici HNS-a.

Nakon obavijesti o mogućoj suspenziji, oglasio se i Vida.

"Žao mi je što je dio medija protumačio na ovakav način našu komunikaciju. Naravno da se nije radilo o političkoj poruci, već samo o zahvali za podršku iz Ukrajine gdje smo igrali dugi niz godina. Nije nam namjera bila bilo koga uvrijediti. Kroz karijeru sam igrao sa suigračima iz puno zemalja i sve ih iznimno poštujem, a kao što imam puno prijatelja u Ukrajini, tako ih imam i među Rusima te sam ponosan na sva ta prijateljstva. Sretan sam što znam ruski jezik, uživam u ruskom gostoprimstvu na ovom natjecanju i duboko se nadam da ova izjava neće biti shvaćena kao ništa drugo nego poruka zahvale prijateljima iz Ukrajine na podršci, ne u utakmici protiv Rusije nego općenito na Svjetskom prvenstvu", prenosi HNS.

Srećom po hrvatsku reprezentaciju, izbornika Dalića i brojne navijače, Vida se ovoga puta izvukao i moći ćemo ga gledati u polufinalnim srazu s "Gordim Albionom".

Iz HNS-a dodaju kako to da poruke nisu imale nikakvo političko značenje te da nisu bile usmjerene protiv bilo koga potvrđuju i višegodišnji odlični i prijateljski odnosi HNS-a s Ruskim nogometnim savezom koji će se nastaviti i u budućnosti.

"Hrvatski nogometni savez i hrvatski reprezentativci u potpunosti podržavaju načela borbe protiv svih oblika netolerancije u nogometu, odnosno protiv miješanja politike i sporta", objavio je HNS u službenom priopćenju.

Linker
25. lipanj 2022 09:43