REUTERS/Valentyn Ogirenko / REUTERS
KRAJ SUŠE

SJAJNI VATRENI U VELIKOM SE STILU PROBUDIO IZ ZIMSKOG SNA Realizacija plana je krenula: Trener je Kramariću konačno dao da bude ono što jest - napadač

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. veljača 2018. 15:47

Dva gola, osam udaraca, tri u okvir, 30 dodavanja, 83 posto točnih… Vratnica na startu utakmice i konačno pogodak iz igre u 67. minuti. Andrej Kramarić opet trese mreže, to je sjajna vijest za Hoffenheim, koji je dobio Mainz 4:2 i nakon pet nastupa bez punog plijena u Bundesligi napokon se osladio. A veseli i nas iz aspekta reprezentacije…

Protekle subote pogodio je s bijele točke u Berlinu, premijerno nakon 161 dana u njemačkom prvenstvu bio je strijelac, ove je s dva zatvorio niz na 168 dana bez realizacije iz igre.

U 67. minuti uspio je u trećem pokušaju, iz blizine, da bi u 88. izvrsno šutirao iz slobodnog udaraca s tridesetak metara u vratarevu desnu stranu. Sada ima pet prvenstvenih pogodaka ove sezone. Probudio se u pravo vrijeme, klupske šanse da se dokopaju Lige prvaka, u koju ove godine ide izravno i četvrti, opasno su padale, i ovako će to biti teška zadaća, ali ostali su u igri.

Emotivna proslava

Trener Julian Nagelsmann konačno mu je dao da bude ono što jest - napadač. Gnabryja je povukao nešto defenzivnije, u ulogu koju je često davao Kramariću, a Andreja naprijed uz Szalaija. I Hrvati i Mađar zabili su po dva gola. Kao vrsni španer Kramarić može igrati na mnogim mjestima, ali prije svega je špica. Bio je najbolji igrač protekle sezone u klubu, po ocjenama navijača, jasno je bilo da će mu jednog časa krenuti. Golovi u dvije utakmice zaredom, makar prvi bio s bijele točke, sugeriraju da će toga biti još. Kod njega egzekucija nije sporadična pojava.

U vrlo zanimljivom finišu sezone izravno će se za Ligi prvaka nadmetati Niko Kovač i Ante Rebić (Eintracht), Marko Pjaca (Schalke), Tin Jedvaj (Leverkusen), ako potonja dvojica budu imali status u klubu koji će im omogućavati da postanu protagonisti, i Kramarić. Lako je moguće da će samo prvak “hrvatske lige u Njemačkoj“ u konačnici uspjeti. U sljedećem kolu, 17. veljače, sraz je u Gelsenkirchenu između Schalkea i Hoffenheima.

Realizacija plana

Kramarić je zabijao svugdje gdje je igrao, jer u Leicesteru nije dobio prvu šansu. U Hoffenheimu je ostao bez uloge prvotimca u finišu jesenskog dijela, tako je ušao i u zimski nastavak u siječnju, pa kad bi dobio prigodu bivao bi u sredini terena, a očito je - kad igra Kramarić, igra i Hoffenheim. Bez obzira što u toj momčadi ima i drugih dobrih igrača. No, morat će popraviti obranu… Da nije bio u krizi vjerojatno bi danas daleko bolje stajali na tablici. I njemu je post, koji je trajao od 26. kolovoza, radio sve veći pritisak, vidjelo se i po posebno emotivnoj proslavi pogodaka.

Njemački mediji više su se raspisali kad je razbio peh s Herthom s bijele točke nego ovaj vikend, valjda im je sad normalno da nastavi s dva, na naše pitanje kazao je da će komentirati kad prođe još poneka utakmica, što bi moglo značiti i nove golove. Uostalom, prije mjesec dana u SN je najavio:

- Naravno da taj moj nogomet ne može samo tako nestati, pa prošlo je tek pola godine otkako sam izabran za najboljeg. Sigurno da mi je želja da u ovih šest mjeseci do Rusije budem na visokoj razini.

I realizacija plana je krenula...

Linker
08. svibanj 2024 04:40