CROPIX
'VIŠE NIKAD NEĆETE NASTUPATI...'

SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI U HR NOGOMETU Dvojicu velikih talenata tjeraju iz kluba jer su navijali za Dinamo!

Viktor Marić i David Barišić su nedavni sraz Istre i Dinama gledali s navijačima iz Zagreba
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 07. rujan 2016. 10:16

Ljubav prema Dinamu mogla bi skupo koštati dvojicu juniora pulske Istre. Pod pritiskom navijačke skupine 'Demoni', prvoligaš s Alda Drosine najavio je raskide ugovora Viktoru Mariću i Davidu Barišiću čiji je krimen što su na nedavnoj utakmici između Istre i Dinama otišli na južnu tribinu te ondje među BBB odgledali utakmicu.

'Ta dva igrača nikad više neće nastupati za NK Istru 1961' – stoji na facebooku profilu Demona. A da je tome doista tako svjedoči i razgovor predstavnika igrača s klupskim strukturama koji je bio održan u utorak ujutro a na kojem im je jasno dano do znanja da za njih više nema kruha na Aldu Drosini.

- U klubu su nam rekli kako će jednostrano raskinuti ugovor s Barišićem jer se ogriješio u disciplinski pravilnik iako to nema nikakvog smisla. Naime, niti je Barišić dobio na uvid taj pravilnik niti ga je potpisao. Kažu da su oni ozbiljan klub koji mora reagirati. Okej, ali pitam se zašto niste toliko ozbiljni kada treba isplatiti četiri plaće koje ste mu dužni – otkrio nam je Matija Miloš, odvjetnik kojeg je David Barišić angažirao u ovom sporu i objasnio što se zapravo događalo na spornoj utakmici.

- Iako je David već igrao za seniore, u ovoj utakmici nije bio u konkurenciji te je kupio ulaznicu i otišao na tribinu s navijačima Dinama. Niti je David tamo navijao, niti radio nešto što bi mu netko mogao uzeti za zlo. Dečko od malih nogu navija za Dinamo ali njegova lojalnost Istri koja ga je nogometno odgojila nikada nije bila upitna – objašnjava Miloš.

Nakon što su ga domaći navijači 'snimili' na krivoj tribini, Barišiću počinje pakao. Navijači Istre putem društvenih mreža rade pritisak na upravu kluba a za njega je svaki izlazak iz kuće svojevrsna avantura.

- U ponedjeljak smo se našli na kavi da se dogovorimo oko sastanka i odmah su nam prišli navijači s prijetnjama. To je postalo neizdrživo za mog klijenta – smatra Miloš koji je uvjeren kako u klubu idu linijom manjeg otpora. Treba nekako opravdati loše rezultate i preko trideset utakmica bez pobjede pa su spremni ići u krajnost i žrtvovati igrače od kojih se puno očekivalo u bliskoj budućnosti. Upravo zbog toga su i imali profesionalne ugovore.

- Načelno se mogu složiti da to nije uobičajno. Mogu ga i kazniti iako u ugovoru nemaju nikakvo pravno uporište za to, ali raskinuti ugovor jer je dečko otišao gledati klub za koji navija je van svake pameti. Uostalom, donedavni igrač tog istog kluba imao je tetovaže vezane uz Dinamo pa su mu dali kapetansku traku. Čemu ta dvostruka mjerila? Kod Tomića im to, eto, nije smetalo. A ne smeta što će na osnovu ulaska u Ligu prvaka tog istog Dinama dobiti milijun kuna od Uefe. Ajde, budite frajeri pa se odreknite tih novaca ako vam je već problem što djeca idu gledati taj klub – jasna je poruka pravnog zastupnika Davida Barišića.

U međuvremenu smo kontaktirali i prvoligaša iz Pule s namjerom da iznesu svoju stranu priče o ovom pomalo bizarnom slučaju ali nisu baš bili voljni komentirati.

- Još nije donesena odluka o tom slučaju. Čim bude nešto konkretno, objavit ćemo na svojim stranicama - rekla je Jasmina Devović Grudić iz Istre 1961.

Linker
03. svibanj 2024 16:59