CROPIX
KOLAPS BELGIJSKOG GIGANTA

SKANDAL TRESE BELGIJU, DINAMOV SUPARNIK IZ EUROPSKE LIGE POD ISTRAGOM ZBOG PRANJA NOVCA Policija pročešljala prostorije belgijskog velikana

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. travanj 2019. 20:45

Veliki skandal trese Belgiju i nacionalni nogometni savez. Policija je u sklopu pomno isplanirane racije upala u prostorije najvećeg belgijskog kluba Anderlechta te u Belgijski nogometni savez. Kako javlja ugledni BBC, navodno je u pitanju istraga zbog sumnje u pranje novca, a povod akcije su menadžeri i sumnjivi transferi nogometaša.

Glasnogovornik saveznog tužitelja izjavio je kako to nije povezano s istragom iz 2018. godine o namještanju utakmica i prijevarama. U priopćenju Belgijskog nogometnog saveza saznajemo da je policija konfiscirala dokumente koji se odnose na transfere vezane za poslovanje uprave Anderlechta i nacionalnog saveza.

Zagreb, 131218.
Maksimir.
Utakmica utakmica 6. kola grupne faze Europa lige izmedju Dinama i Anderlechta.
Na fotografiji: ekipna Anderlecht.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

Iz Anderlechta su se oglasili i izjavili da korektno surađuju u istrazi. Glasnogovornik tužitelja je poručio:

"Imali smo određena pitanja za menadžere koji su bili upleteni u pojedine transfere. Sumnjamo na pranje novca."

Anderlecht je najuspješniji nogometni belgijski klub. U svojoj vitrini posjeduje 34 pokala prvaka nacionalne lige, u svojoj povijesti može se pohvaliti osvojenim Kupom UEFA-e, a dvaput je osvajao i Kup pobjednika kupova.

Ove godine ne ide im najbolje, trenutno su peti na ljestvici i moglo bi im se dogoditi da propuste kvalifikacije za neko europsko natjecanje, prvi put u 55 godina. Zagrebački Dinamo u jesenskome je dijelu sezone dvaput igrao s renomiranim belgijskim klubom u Europskoj ligi. U Bruxellesu su slavili Modri rezultatom 2:0, dok je na Maksimiru susret završio bez pogodaka.

Linker
19. travanj 2024 14:51