Alex Grimm/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
PRORADILE NISKE STRASTI

SKANDALOZNA PRIČA IZ FRANCUSKE Potjeran iz kluba poslije samo četiri dana uz odvratne prijetnje: 'Rekao je da će odležati u zatvoru šest mjeseci...'

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 02. veljača 2017. 21:27

Francuski nogometaš Anthony Mounier burno je proživio posljednje dane zimkog prijelaznog roka. Došao je u Saint Etienne, ali potjeran je poslije četiri dana uz zaista brutalne prijetnje...

Naime, Mounierovom dolasku su se oštro usprotivili navijači 'Zelenih' koji mu zamjeraju činjenicu da je dijete Lyona, ljutog i najvećeg rivala Saint Etiennea. Osjećaji i privrženost 29-godišnjeg nogometaša prema 'Lavovima' nikada nisu bili upitni niti ih je on uopće skrivao, ali vjerojatno se niti sam nije nadao što će ga dočekati u nesuđenom novom klubu.

- Jedan je čovjek rekao predsjedniku da je oženjen, ima djecu, ali da bi me prebio bez razmišljanja kada bi me sreo i da je spreman zbog toga odležati u zatvoru pet, šest mjeseci - otkrio je Mounier zastrašujuće prijetnje jednog od pristalica Saint Etiennea.

LYON, FRANCE - DECEMBER 10:  Anthony Mounier of Lyon runs with the ball during the UEFA Champions League Group F match between Olympique Lyonnais and FC Bayern Muenchen at the Stade de Gerland on December 10, 2008 in Lyon, France.  (Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images

Predsjednik kluba je odmah reagirao, ali nije mogao napraviti previše protiv gnjevnih navijača.

- Predsjednik mi je rekao: 'Sastali smo se s navijačima, mislili smo da ćemo se moći dogovoriti, urazumiti ih, ali ljudi ispred nas nisu htjeli slušati uopće.' Nisu željeli čuti da ćeš nositi zeleni dres, morali smo hitno pronaći rješenje - izjavio je igrač, koji je prethodno nastupao i za Nicu, Montpellier i Bolognu.

Uistinu neobična situacija, ali nasreću, Mounier je ipak pronašao novi klub i to posljednjeg dana prijelaznog roka potpisavši s talijanskom Atalantom posudbu na pola godine.

Linker
27. travanj 2024 07:43