REUTERS
DALIĆ FOKUSIRAN NA BUNDESLIGU

SKORO CIJELA OFENZIVNA LINIJA HRVATSKE REPREZENTACIJE IGRAT ĆE U BUNDESLIGI Oko dolaska Perišića i dalje se lome koplja: 'Ivana previše podcjenjuju'

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 14. kolovoz 2019. 10:43

Zlatko Dalić sada će još pozornije pratiti zbivanja u Bundesligi. Četvorica njegovih ofenzivaca igraju u njemačkom elitnom razredu, Josipu Brekalu (Wolfsburg), Anti Rebiću (Eintracht) i Andreju Kramariću (Hoffenheim) pridružit će se Ivan Perišić, koji stiže u Bayern na jednogodišnju posudbu iz Intera.

Bavarci će za tih 12 mjeseci platiti talijanskom klubu 5 milijuna eura, a ukoliko će ga htjeti otkupiti do kraja, morat će u blagajnu Intera uplatiti dodatnih 20 ili 25 milijuna. Još uvijek se lome koplja u Njemačkoj oko toga je li Perišić pravo pojačanje za Bayern, neki smatraju da su problem njegove godine, u veljači je napunio 30 godina, pronalaze mu se razne mane, no ima dosta i onih koji govore kako je to dobar posao za klub s Isara.

Eintracht se nada

- Perišića previše podcjenjuju - citirao je Kicker jednog od igrača Bayerna koji je želio ostati anoniman.

Jedno je sigurno, Perišiću njemačka Bundesliga nije nepoznanica, odigrao je ukupno četiri sezone u njoj, po dvije u Borussiji Dortmund i Wolfsburgu, te ne bi trebao imati problema s prilagodbom, tim više što je trener Bayerna bivši mu izbornik Niko Kovač, kod kojeg je i postao nezamjenjivi reprezentativac.

Zanimljivo da kritičari Perišićeva dovođenja navode kako ovaj 30-godišnjak nije tehnički na razini koju zahtjeva Bayern, a slično su govorili i za Antu Rebića kada se bivši splitovac spominjao u kontekstu mogućeg pojačanja Bavaraca. Njemu su pronašli zamjerke u igri jedan na jedan, kao i Perišiću, te nedovoljnoj taktičkoj potkovanosti. No, tko zna, možda na kraju i Rebić završi u Bayernu, kritičarima unatoč. U Eintrachtu žele njegov ostanak, ali isto tako svjesni su da ga ne mogu zadržati ukoliko se u Frankfurtu pojavi netko tko je voljan iskrcati 40-ak milijuna eura.

- Kako sada stvari stoje, Rebić ostaje s nama - rekao je nakon dramatičnog kup-dvoboja u Mannheimu Eintrachtov trener Adolf Hütter.

Upravo prekjučer je Rebić pokazao koliko znači za Eintracht, pogotovo nakon što su ovog ljeta otišli Luka Jović i Sebastien Haller. Od 76. do 88. minute zabio je tri pogotka i spriječio poraz kod trećeligaša Waldhofa.

- U ovom trenutku vjerujem u njegov ostanak. Nadamo se da će tako biti, jer do sada niti jedan klub nije poslao pismenu ponudu za njega - rekao je sportski direktor Fredi Bobic.

- Ante zna što ima kod nas, zna kako ga svi cijene, a koliko ga navijači vole mogao je osjetiti u Mannheimu - dodao je Bobic, svjestan ipak da do kraja prijelaznog roka ima dosta vremena.

Kramarić se oporavlja

- Puno je još tu mogućnosti za promjene, tržište je u stalnom pokretu.

Što se, pak, preostale dvojice hrvatskih ofenzivaca u Bundesligi tiče, Kramarić se oporavlja od ozljede koljena, možda zaigra već u prvom prvenstvenom kolu, a Brekalo se bori za svoje mjesto pod suncem kod novog trenera Glasnera. Mladi ofenzivac krajem prošle sezone želio je otići, ali na kraju je prelomio i ostao u Wolfsburgu.

VATRENI OFENZIVCI U BUNDESLIGI

Ivan Perišić (Bayern)

82 nastupa i 23 gola za Vatrene

Andrej Kramarić (Hoffenheim)

46 nastupa i 13 golova za Vatrene

Ante Rebić (Eintracht)

26 nastupa i 9 golova za Vatrene

Josip Brekalo (Wolfsburg)

6 nastupa za Vatrene

Linker
05. svibanj 2024 04:39