Cropix
SLOVENAC I POTEZ TJEDNA

Skriveni adut bacio na koljena pola Dinamove momčadi pa šeretski poručio: 'Da, dugo me nije bilo!'

Posljednji put u prvih jedanaest Anas Sharbini istrčao je na teren 15. kolovoza protiv Hajduka na Rujevici. Ozljede i sudske parnice zbog kojih mu je prijetila i suspenzija udaljile su kapetana "bijelih" iz prve postave, ali protiv Dinama Kek je zaigrao na riječku desetku i pogodio.
Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 26. listopad 2015. 15:05

Sharbini je u šestoj minuti nastavka izveo korner iz kojega je Samardžić izjednačio, a u sudačkoj nadoknadi bio u prvom trenutku na pravome mjestu. Pokupio je loptu koju je nespretno odbio Ježina i postigao gol koji je izazvao pravu erupciju oduševljenja na Rujevici.

- Kapetan je postigao pogodak koji vrijedi najviše dosad. Čestitam mu. Ispada da sam pogodio što sam ga do kraja držao u igri - izjavio je trener Riječana koji je prije utakmice imao dosta problema u slaganju momčadi.

Lešković, Ristovski i Balaj otpali su iz kombinacije na posljednjem treningu, a Brazilac Moises dobio je prednost u odnosu na Bradarića i Radoševića. Dodatno iznenađenje kojim je Kek krenuo na "modre" bio je upravo ulazak Sharbinija od prve minute derbija, ali iskazano povjerenje najiskusniji i često nepredvidljivi igrač "bijelih" u potpunosti je opravdao.

- Pun stadion, gol u zadnjoj minuti i prva pobjeda nad Dinamom nakon dugo vremena, kojom smo ih prestigli na tablici. Sve se idealno posložilo. Nakon što smo malo lošije ušli u utakmicu, dobili smo rani gol i prvo poluvrijeme nismo bili pravi, ali uspjeli smo u nastavku sve nadoknaditi i zasluženo smo pobijedili. Imali smo igrača više, i to smo na najbolji način iskoristili - izjavio je Sharbini koji nije mogao zamisliti bolji povratak u prvu postavu.

- Dugo me nije bilo, ali vratio sam se na pravi način. Presretan sam zbog postignutog gola i nadam se da će sada svaka sljedeća utakmica biti novi razlog za zadovoljstvo naših navijača koji su stvorili odličnu atmosferu na derbiju. Ova je pobjeda dar navijačima - zaključio je Sharbini.

Linker
03. svibanj 2024 14:17