Cropix
ČEKA IH PAKAO POLJUDA

Skromni Norvežani: 'Bili bi zadovoljni i s porazom uz poneki postignuti gol'

Piše: Robert RadicaObjavljeno: 29. srpanj 2015. 22:42

Koliko su opasni Norvežani percipirao je trener Hajduka Damir Burić, no što momci iz Drammena očekuju od dvoboja na Poljudu. Sigurno je da nisu nikada igrali u ovako "vrućem" ambijentu, klimatskom i navijačkom.

- Puno očekujemo od ovog susreta, dobro smo upoznati sa našim suparnikom, znamo da su mlada i poletna momčad. Znamo što nas čeka na stadionu, kakva će biti atmosfera, bit će to pravi, sportski izazov - kazao je u uvodu Bjorn Petter Ingebretsen.

Kako će vaša momčad reagirati na ovoj klimi, igrati će i na pravoj travi ?

- Ne igramo na umjetnoj travi, ne znamo još kako ćemo igrači reagirati na ovoj podlozi, vježbali smo. Što se temperature tiče, igrali smo dvije europske utakmice protiv Tirane i Mlade Boleslave bilo je jako teško i vruće, ali smo se dobro prilagodili.

Što znate o Hajduku, od koga vam prijeti najveća opasnost ?

- Gledali smo neke snimke, neće nas zavarati posljednja utakmica jer je bilo dosta promjena. Poznajemo igrače koji su vrlo opasni, ne želim sada poimenično govoriti o nekima, ali dobro znamo odakle prijeti najveća opasnost.

Koji bi Vas rezultat zadovoljio u prvom dvoboju?

- Bili bi zadovoljni i sa porazom uz postignuti neki gol u gostima, ali mi uvijek igramo na pobjedu i tako ćemo se postaviti na Poljudu, igrati na pobjedu.

Gledao smo Molde protiv Dinama, možete li usporediti svoju momčad sa rivalima iz lige?

- Mislim da smo na istoj razini, čini nam se da smo trenutno u boljoj poziciji. Nismo igrali prošlog vikenda, mi smo u ovom trenutku u boljoj formi – odgovorio je trener Ingebretsen.

- Ja sam igrao prije četiri u Moldeu i čini mi se da smo sada bolji, svi su u norveškoj napredovali, ali je Molde malo stagnirao – dodao je vratar Espen Bugge Petteresen koji je i dodao:

- Nisam nikada igrao protiv hrvatskih klubova, pa mi je teško govoriti što nas očekuje, bio sam u hrvatskoj prije tri godine s reprezentacijom na klupi. Znam da su u Hajduku mladi igrači, jaki u venom redu, ali ne bi govorio o imenima.

Inače prema svjedočenju gostiju iz Drammena, odgodu prvenstvenog susreta tražio je Molde, a oni su se složili i ne očekuju novu obnovu prije uzvrata protiv Hajduka.

Linker
19. svibanj 2024 11:55