1.HNL

Slaven B. bolji od Osijeka

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. rujan 2014. 20:27

Ovu su utakmicu za domaćina mnogi proglasili kao "biti ili ne biti". Neočekivano skroman bodovni saldo i posljednje mjesto na tablici pred domaće igrače jednostavno su postavili imperativ osvajanja tri boda. Svjesni su toga bili igrači i od samog početka utakmice krenuli su prema željenom cilju. Oprezno, ali s prividnom inicijativom u prvih pet minuta. No, gosti su u 6. minuti preko Mišića prvi zaprijetili kada je on udarcem glave prebacio domaća vrata.

U tom početnom dijelu Osječani ne pokazuju da nemaju namjeru braniti se. Kod domaćina kao da se sve više osjeća opreznost u igri, podosta griješe u predaji lopte, u tome prednjače Brlek, Crepulja i Cesarec. U 11. minuti sijevnula je kontra domaćina, Delić upućuje loptu za Mirića koji, nažalost, priliku ne koristi. Mišić potom prijeti domaćim vratima kada se odlučio na udarac sa 25 metara, no lopta je otišla preko grede. Odmah potom još jedna akcija gostiju i to, ponovno, Mišić je u povoljnoj situaciji, ali nije precizan. Gosti djeluju borbenije i odlučnije i sve više igraju prema domaćim vratima. Tako Baraban u 18. minuti ulazi pred vratara, a ovaj mu u zadnji tren skida loptu s noge.

Domaći djeluju dosta rezervirano, no u 24. minuti ipak se zatresla gostujuća mreža nakon udarca Mirića, ali netko je od domaćih igrača pritom bio u zaleđu. Trener Scoria cijelo vrijeme iz svog omeđenog prostora savjetuje i tjera svoje igrače prema gostujućim vratima. Igra se 30. minuta, no učinka s obje strane nema. Ozobić je u 33. sa 30 metara odapeo, no njegov udarac završava preko grede. U lijepoj prigodi u 36. minuti bio je Cesarec, ali je izostala njegova povoljna reakcija.

I tada na radost domaćina pogodak za vodstvo od 1:0.

Bila je 42. minuta, Brlek je probio desnu stranu, došao do korner-linije te uputio prizemnu loptu u vrata gostiju. Ozobić je bio na mjestu i ne propušta pogoditi mrežu pokraj Lončarića. Tako domaćini odlaze na odmor sa željenim rezultatom.

Domaćin se nije zadovoljio minimalnim vodstvom i želio je u nastavku doći do drugog pogotka.

U 49. minuti on je i postignut, ali je sudac označio zaleđe. U 50. minuti zdesna ubacuje Škorić, a Šorša udarcem glavom ne pogađa. Domaćin u 51. traži najstrožu kaznu zbog navodno igranja rukom. Sudac Strahonja ostaje hladan i bez reakcije.

Domaćin je u 56. minuti imao stopostotnu šansu za 2:0. Ozobić je prošao lijevom stranom kao brzi vlak pokraj svojih čuvara i potom uputio loptu prizemno na tri metra od gostiju. Mirić ne uspijeva loptu skrenuti u mrežu. Uzdah u gledalištu.

Crepulja ima lijepu prigodu u 58. minuti, dobio je loptu od Mirića, no njegov udarac odlazi pokraj vratiju.

U igru je u 70. minuti uz pljesak publike ušao najbolji strijelac Vugrinec. Nije se dugo čekalo na njegov biser. Bila je 72. minuta, primio je Vugrinec loptu na lijevoj strani, povukao je do korner linije i kada se očekivao njegov centaršut on je lukavo, samo na svoj način loptu uputio loptu prema vratima koja je usput okrznula Jonjića te iznenadila vratara Lončarića i odsjela pod gredom u mreži.

Domaćin od tada lakše diše i bliže je konačnog uspjeha, a gosti postaju aktivniji. Mišić je pokušao u 79. minuti svojim udarcem iznenaditi domaćeg vratara, ali ne uspijeva. U završnici je napon s obje strane ipak pao, domaćin više nego zadovoljan pobjedom i prekidom svoga crnog niza u prvenstvu. Osječani pak svjesni da su poraženi, ovoga puta, od boljeg protivnika.

Konačno, dugo očekivani pozitivan rezultat Slaven Belupa za podizanje toliko važnog samopouzdanja za igrače pred nadolazeće prvenstvene utakmice u kojima se mora ginuti za boje svojega kluba.

Linker
07. srpanj 2024 14:08