Action Images
BIO JE U PRAVU

SLAVEN BILIĆ ISPISAO POVIJEST I POSTAO PRVA ŽRTVA NOVOG NOGOMETNOG PRAVILA, SKANDIRALI MU I NAVIJAČI To što je sudac napravio Hrvatu još nije viđeno..

Piše: Frane VulasObjavljeno: 27. kolovoz 2019. 00:42

Slaven Bilić postao je prva žrtva novih nogometnih pravila i tko zna koja – lošeg suca. Bivši hrvatski izbornik na klupi West Bromwich Albiona postao je prvi trener koji je u Engleskoj isključen nakon što je dobio dva žuta kartona, piše Slobodna Dalmacija.

Međutim, postao je i žrtva sudačkih pogrešaka od kojih ni na Otoku očito nisu imuni. Jer u oba slučaja žute kartone dobio je zbog protestiranja nakon barem jako dvojbenih odluka suca. Od ove sezone su u sklopu Promjena pravila nogometne igre od strane Internacionalnog boarda (International Football Association Board) odnosno FIFA-e između ostalih promjena generalno uvedeni žuti i crveni kartoni i za trenere (i članove stožera na klupi). A Bilić je prvi “platio” .

Doduše, još su prošle sezone Englezi uveli slično. U Premiershipu su treneri tada dobijali usmena upozorenja prije isključenja, a u Championshipu (gdje nastupa WBA), FA i Liga kupu... već su tada eksperimentalno u điru bili i kartoni.

U subotnjem remiju Bilićevog WBA kod Derby Countyja (1:1) u sklopu Championshipa splitski strateg ušao je u povijest kao prvi trener na Otoku koji je morao otići s klupe zbog isključujućeg drugog žutog kartona zarađenoj na istoj utakmici. Nova pravila slomila su se na leđima našeg trenera. Prvog žutka Bilić je zaradio pred kraj prvog poluvremena kada je protestirao kod četvrtog suca Rossa Joycea nakon što je sudac Gavin Ward dosudio kazneni udarac za domaćine zbog igranja rukom iako je gostujućeg igrača Filipa Krovinovića lopta pogodila u rame

Drugi žuti karton sudac mu je pokazao u finišu susreta (kod rezultata 1:1) zato što je protestirao nakon što je umjesto udarca iz kuta za WBA dosuđena lopta za vratara Derbyja. I u tom slučaju se čini kako je Bilić bio u pravu. No, slaba je to utjeha. Bilić će iduću utakmicu protiv Blackburn Roversa gledati s tribine. Za utjehu navijači WBA su mu skandirali dok je napuštao teren. Nakon pet odigranih kola WBA je i dalje neporažen uz skor od dvije pobjede i tri remija.

"Ne mogu biti zadovoljan, ne samo time nego i cijelim nizom odluka koje utječu na nas. Samo sam pristojno (nap.a. sucima) iskazao svoje mišljenje, nije bilo ništa na osobnoj razini. Jednostavno je za mene bilo previše toga. Pa očito se vidjelo na kraju susreta da je u pitanju korner za nas. Takav sam. Nikad nisam nepristojan, ne vrijeđam i zato ne razumijem zašto ne smijem iskazati svoje mišljenje. Pa ne pričam o modnom vikendu u Londonu", čudio se poslije utakmice Bilić.

Linker
02. svibanj 2024 07:10