CROPIX
PONOSNI RODITELJI

FOTO: SLAVLJE U ZAGREBU 'Martin i Valent dali su nam nešto što je izvan ljudske snage'

Piše: Ivana IvandićObjavljeno: 11. kolovoz 2016. 23:20

Navijanje do zadnje sekunde, veliko veselje i smijeh čuli su se iz veslačkog kluba Mladost kada su fantastična braća Sinković osvojila prvo mjesto i odnijela zlatnu medalju. A suze radosnice u očima mame Zdravke i tate Darka potvrdile su veliku sreću i ponos.

- Bilo im je teže nego nama, ali nismo ništa manje ni očekivali. Naši dečki dali su sve od sebe kao i uvijek - ponosno je rekao Darko Sinković koji je od sreće jedva došao do riječi.

Ni trunke sumnje nije se vidjelo na licima pedesetak prijatelja koji su se okupili u veslačkom klubu kako bi podržali Valenta i Martina te zajedno s roditeljima proslavili pobjedu. Od samog početka krenulo je navijanje koje se pojačalo kada su Litavci prestigli braću Sinković, a potpuna euforija zavladala je pred sam kraj kada su braća ponovno preuzela vodstvo.

- Sretna sam i zadovoljna, nije moglo biti bolje. Dali su nešto što samo vrhunski sportaš može dati, nešto što je izvan ljudske snage - rekla je mama Zdravka Sinković te dodala kako joj je bilo žao kad je vidjela da je Martinu pozlilo, ali kako kaže, to je težak sport i već se navikla.

Još od predškolske dobi Valent, Martin i Matija bave se sportom, prvo su krenuli s gimnastikom, ali su se kasnije Matija i Martin odlučili za vaterpolo, a Valent za nogomet.

- Kao djeca bili su jako hiperaktivni, pa sam ih odlučila upisati na neku sportsku aktivnost - objašnjava Zdravka te dodaje kako su s veslanjem krenuli posve slučajno.

- Matija je jedan dan na televiziji vidio veslanje i rekao da bi rado htio naučiti veslati. I tako su se sva trojica upisala u veslački klub Mladost u kojem treniraju do danas - rekla je Zdravka te dodala kako su im uvijek bili velika podrška.

Valent i Martin pokazali su veliku čvrstoću, kvalitetu i upornost koja ih je dovela do ove pobjede, složili su se roditelji Sinković.

Linker
18. svibanj 2024 02:23