REUTERS/Radovan Stoklasa
NE GUBE NADU U EURO

SLOVAČKOG IZBORNIKA ZABOLJELA JE GLAVA KADA JE VIDIO REZULTATE IZ BUDIMPEŠTE I CARDIFFA 'Najgori bi scenarij bio da sad izgubimo od Hrvatske...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. listopad 2019. 19:13

Iako to nije rekao niti će priznati, ali vjerujemo da je Pavela Hapala, slovačkog izbornika, zaboljela glava kad je vidio rezultate iz Budimpešte i Cardiffa.

Ne sumnjamo da se nadao da će Hrvatska zadnju utakmicu u skupini, protiv njegove reprezentacije, dočekati spokojna, u feštarskoj atmosferi, i da će Slovacima u takvom odnosu snaga biti lakše doći do bod(ov)a. Ovako, Hrvatska će morati jurišati, biti ozbiljna, a kako to može izgledati, osjetili su Hapal i njegovi izabranici na svojoj koži u Trnavi. Opet, možda ga je razveselila činjenica da su otpali Vida i Lovren za taj susret, da se ozlijedio Modrić, pa do tog dvoboja neće biti u punoj snazi.

Slovaci su u nedjelju odigrali prijateljski sraz s Paragvajem (1:1), na toj utakmici oprostili su se od reprezentacije Martin Škrtel, Adam Nemec i Tomaš Hubočan. Zbog toga Hapal nije gledao dvoboje Walesa i Hrvatske te Mađarske i Azerbajdžana, ali kaže da ga rezultati i nisu pretjerano iznenadili.

- Nisam uspio vidjeti utakmice jer smo igrali u isto vrijeme, dok je trajala utakmica u Budimpešti, tek smo se pripremali za svoj dvoboj. Kad je završio susret s Paragvajem, vidio sam da je u Cardiffu 1:1, utakmica je još trajala zbog osam minuta nadoknade. Što ću reći na te rezultate osim da sam već ranije govorio da će se o putnicima na Euro odlučivati u zadnjim utakmicama - rekao je Hapal te kratko najavio utakmicu u Hrvatskoj.

- Nakon svega što se događalo u ovoj skupini najgori bi scenarij bio da sad izgubimo od Hrvatske, bila bi šteta. Ali čak i da se to dogodi, još bismo uvijek imali šansu za Euro - kaže slovački izbornik.

A računica koja drži Slovake kaže da im i u slučaju remija i poraza od Hrvatske, uz pobjedu nad Azerbajdžanom u zadnjem kolu, igra samo remi Mađarske i Walesa u Cardiffu. Jer u slučaju mađarske pobjede susjedi bi prestigli Slovake, kao što bi Wales, ako ranije pobijedi Azere, s tri boda protiv Mađara bio ispred Slovaka. Jedino su Slovaci sigurni za Euro ako u zadnje dvije utakmice uzmu svih šest bodova, dakle, ako pobijede i Dalićevu momčad na njezinu terenu.

Linker
06. svibanj 2024 05:06