Michael Regan/Getty Images
NEĆE BITI POMOĆI

SLOVAKE NE OČEKUJE JEDAN, VEĆ DVA POTOPA 'Nažalost, morat ću ih razočarati! Nije da sam ja kriva, ja samo prenosim ono što će se u subotu dogoditi!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. studeni 2019. 10:55

Pogledi navijača na Rujevici morat će, nažalost, možda više za vrijeme utakmice Hrvatske i Slovačke biti upereni ka nebu nego na teren. Kiša, neumorna riječka kiša mogla bi stvarati brojne probleme. Ne igračima, jer u riječkom nogometnom kampu travnjak je "tip-top", već samo gledateljima, i to na one tri tribine (sjever, jug, istok) koje nisu natkrivene.

Da će kiše u subotu svakako biti, za Novi list je potvrdila meteorologinja iz riječkog Pomorskog meteorološkog centra, Danijela Vlašić:

- Preduhitrilo vas je već puno navijača, svi žele čuti dobru prognozu, ali na njihovu žalost morala sam ih razočarati, kao i sve one koji se budu dalje raspitivali. U subotu se u vremenu odigravanja utakmice na Rujevici očekuje intenzivna kiša koja će se od sredine dana prema večeri pojačavati - kaže Vlašić.

Uzalud je riječka meteorologinja pregledavala brojne prognostičke modele ne bi li smanjila mogućnost pogreške. A to naravno, nije sve. Jer uz kišu bit će i vjetra. I to dosta jakog.

- Bit će i vjetra. Tijekom dana se očekuje slaba bura, a onda će opet početi jačati jugo, iako neće biti tako intenzivno kao u južnim krajevima. Dok kod nas stigne jugo, utakmica će već završiti - nastavlja Vlašić, a onda se malo i šali:

- Joooj, vjerojatno će sad svi navijači mene napasti, ali nisam ja kriva, ja samo prenosim atmosferske prilike. Ajmo reći ovako: kiša će potopiti Rujevicu, a Hrvatska će potopiti Slovačku i sve smo riješili, ha, ha, ha... - zaključila je Danijela Vlašić.

Linker
08. svibanj 2024 05:16