Nikola Vlašić
 Foto: Paun Paunovic / CROPIX
JUNK FOOD ORIGINAL

SLUČAJ TROVANJA HRANOM MINI VATRENIH U GRUZIJI Mučnine i temperature pokosile reprezentativce: 'Bilo je loše, ali, jeli su što su im dali'

UEFA često ne obraća pozornost kad se radi o mladim reprezentacijama, pa se domaćinima prepušta da gostujuće nacionalne vrste locira zaista na mjesta u kojima one ne bi trebale biti smještene
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. rujan 2016. 17:54

Nikola Vlašić prvi je obznanio, a jučer se počela širiti priča “trovanje u Gruziji”. Naime, po povratku mlade nacionalne vrste s kvalifikacijske utakmice iz Zestafonija, gdje su mladi dečki odigrali 2:2 s Gruzijom, neki reprezentativci su se žalili na trovanje hranom. Bilo je mučnine, temperature i bolova u trbuhu.

Mladi napadač Hajduka prvi je osjetio probleme, a kasnije i ostali. Selekcija U-21 je dobra škvadra, pa je na društvenim mrežama povezana u “grupu” gdje dečki izmjenjuju informacije, razmišljanja, razgovaraju o utakmicama, zezaju se... Tako se u toj “grupi” moglo vidjeti da su se na probleme žalili, osim Vlašića, i Rog, Milić, Kolar, Capan, Ćaleta-Car, Krovinović i Perić... Saznajemo da se na bolove u trbuhu žalio i vratar Dinama Dominik Livaković.

Zanimljivo, problemi su nastali tek nakon povratka u Hrvatsku, za vrijeme utakmice nitko od igrača nije osjećao probleme. Jučer smo nazvali Dinamova stopera Dinu Perića, koji nam je kazao:

- Kad sam se vratio kući, prvo sam navečer dobio temperaturu, a onda bolove u trbuhu. Sad mi je temperatura splasnula, bolje mi je, ali još uvijek osjećam bolove u trbuhu. Nisam siguran hoću li biti u konkurenciji za Osijek, vidjet ćemo kako će se stvari dalje odvijati.

Priča nam da je hrana u Gruziji bila loša.

- Bili smo nezadovoljni. Recimo, meso koje smo dobili izgledalo mi je loše pečeno, sirovo... Ne znam, ali nije teško zaključiti da je očito bio neki problem s tom hranom.

Split, 250816. 
Stadion Poljud. 
Uzvratna utakmica play-offa Europa lige, 
NK Hajduk - FC Maccabi.
Na fotografiji: Nikola Vlasic.
Foto: Josko Ponos / CROPIX
Josko Ponos / CROPIX / CROPIX

Čuli smo se jučer i s tehničkim tajnikom mlade selekcije Josipom Tomaškom.

- Hrana je bila loša. Da, dečki nisu bili zadovoljni, mi smo se trudili da dobijemo što bolju hranu, na kraju su nam dali što su nam dali, dečki su jeli... Moram kazati da se u Gruziji nitko nije žalio, sve je počelo nakon povratka u domovinu.

Tomaško je želio kazati još nešto, ispraviti “netočan navod”.

- Vidio sam negdje napisano da je Vlašić u srijedu poslijepodne bio u Zagrebu u bolnici. Zbog točnosti informacije moram napomenuti da je Vlašić odmah nakon slijetanja krenuo u Split kamo je došao oko 4 sata ujutro, tako da u Zagrebu nije bio - kazao je Tomaško.

I tako... Kad se igra Bogu iz nogu, kao što je bio slučaj u Zestafoniju, onda se takve stvari mogu i dogoditi. Vaš novinar bio je na mnogim putovanjima s mladom selekcijom svih ovih godina. Mladići su često igrali u zaista, blago rečeno “zanimljivim mjestima”. Prije desetak godina, prije utakmice s Estonijom, mlada Hrvatska vrsta bila je smještena u - umobolnici! Samo za dolazak Hrvatske ispraznili su se kapaciteti određenih prostorija...

Kuća europskog nogometa često ne obraća pozornost kad se radi o mladim reprezentacijama, pa se domaćinima prepušta da gostujuće nacionalne vrste locira zaista na mjesta u kojima one ne bi trebale biti smještene.

Naravno, u Hrvatskoj nije takav slučaj. Sve reprezentacije koje stignu u Lijepu Našu ne mogu se na ništa požaliti, ne fali im ni ptičjeg mlijeka. HNS je uvijek uzoran organizator.

Linker
20. svibanj 2024 01:06