Dean Klafurić
 Ranko Suvar / CROPIX
PRILIKA ZA DOKAZIVANJE

SLUŽBENO: HRVATSKI TRENER IMA NOVI POSAO Nakon petomjesečne pauze opet 'u sedlu': 'Nemam previše vremena za prilagodbu...'

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 31. prosinac 2019. 14:21

Hrvatski trener Dean Klafurić (47) opet je 'u sedlu'! Na Staru godinu, naime, Klafurić je potpisao polugodišnji ugovor sa ciparskim prvoligašem Ethnikosom iz Achne.

Ethnikos je, nakon 13 odigranih kola, na devetom mjestu (od 12 klubova) u ciparskom prvenstvu. Poslije prvog dijela natjecanja, prvenstvo se dijeli na Ligu za prvaka i na Ligu za ostanak i Ethnikos sad za šestoplasiranim AEK-om iz Larnace zaostaje pet bodova, ali ima i utakmicu manje...

- Osnovni je cilj izboriti ostanak u Prvoj ligi, ali je jasno da ćemo pokušati napraviti i nešto više. Ovih ću se dana upoznati s igračkim kadrom, znam da u svlačionici imam trojicu iskusnih makedonskih igrača – vratara Martina Bogatinova (33), srednjeg braniča Bojana Markoskog (36) i napadača Jovana Kostovskog (32). Nemam previše vremena za prilagodbu i upoznavanje s momčadi, jer već u nedjelju igramo u gostima protiv Nea Salamisa, sedmoplasirane momčadi na ljestvici, koja ima utakmicu više i četiri boda više od nas – rekao nam je Klafurić nakon potpisivanja ugovora do lipnja 2020. godine.

Na Cipar je Klafurić poveo i dvojicu pomoćnika s kojima je radio u Gorici prije odlaska u poljsku Legiju, Damira Milanovića i Marija Škreblina.

Klafurić je inače bivši trener Dinamovog omladinskog pogona i bivši pomoćnik glavnog trenera Modrih, dok je od klubova samostalno vodio Goricu, Legiju iz Varšave i Hrvatski Dragovoljac koji je napustio u srpnju.

Linker
18. svibanj 2024 08:28