REUTERS/Hannah McKay
VIŠE NEMA DILEME

SLUŽBENO: MATEO KOVAČIĆ IMA NOVI KLUB, REAL POTVRDIO DOLAZAK VELIKOG POJAČANJA Najsretniji mogući rasplet situacije za hrvatskog reprezentativca

Piše: HinaObjavljeno: 08. kolovoz 2018. 23:30

Iz redova Chelseaja i službeno su potvrdili ono o čemu su Sportske novosti ranije prve izvjestile: Mateo Kovačić igrat će sljedećih godinu dana na posudbi u redovima londonskog kluba.

"Chelsea i Real Madrid večeras su službeno dogovorili uvjete trajnog transfera Thibauta Courtoisa nakon obavljenog liječničkog pregleda i dogovorenih osobnih uvjeta. Kao dio posla Mateo Kovačić će doći u Chelsea na jednosezonsku posudbu", stoji u priopćenju Chelseaja.

Hrvatskom 24-godišnjem veznjaku tako se ispunila želja za promjenom sredine i klubom u kojem će imati konstantnu minutažu. Chelsea nema pravo otkupa Kovačićevog ugovora i vratit će se u Real na kraju sljedeće sezone.

Real Madrid i Chelsea postigli su sporazum o posudbi Matea Kovačića ove sezone, do 30. lipnja 2019. godine", naveo je Real Madrid u priopćenju.

Kovačić, 24-godišnji vezni igrač, zatražio je od Real Madrida da ga pusti iz kluba kako bi negdje drugdje igrao u kontinuitetu u prvoj postavi. On s Real Madridom ima ugovor na još tri sezone te će se vratiti iduće ljeto. Kovačiću će Chelsea biti četvrti klub u karijeri nakon zagrebačkog Dinama, Intera i Reala.

Real je za Courtoisa platio 39 milijuna eura odštete, a belgijski 26-godišnji vratar trebao bi biti službeno predstavljen u Madridu u četvrtak poslijepodne kada će potpisati šestogodišnji ugovor.

Prošli mjesec Courtois je bio proglašen najboljim vratarom Svjetskog prvenstva. U Real Madridu će se za mjesto među vratnicama natjecati s Keylorom Navasom.

Linker
07. svibanj 2024 09:40