Foto: Goran Mehkek / CROPIX
BEZ POPUSTA

SLUŽBENO POTVRĐENA NAJDRASTIČNIJA KAZNA U POVIJESTI UEFA-E Pogledajte kako su sankcionirani Albanci koji su namjestili utakmicu protiv Dinama

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. ožujak 2018. 13:45

Albanski klub Skenderbeu izbačen je iz Europe na čak 10 godina! Odlučila je tako krovna europska nogometna organizacija (UEFA) zbog dokazanog namještanja utakmica.

Skenderbeu je još prošle godine izbačen iz europe na jednu sezonu, no Uefa je najavila kako će nakon šire istrage najvjerojatnije povećati kaznu, što je na kraju i učinila. Najveća je to kazna u povijesti ovakvih slučajeva.

Prvak Albanije na putu je do obrane naslova, a kažnjen je zbog toga što od 2011. godine namjestio više od ukupno 50 utakmica u Europi, ali i u domaćem prvenstvu.

Među utakmicama koju su igrači albanskog kluba 'sredili' je i ona iz 2015. godine kada su protiv Dinama izgubili na Maksimiru 4:1. Sporan je tada bio upravo četvrti gol na utakmici koji je donio veliku zaradu na kladionicama.

Osim suspenzije Skenderbeu mora platiti i milijun eura kazne, no unatoč svemu iz albanskog kluba najavili su žalbu i čvrsto vjeruju kako će dokazati svoju nevinost.

"Mi smo čisti, a ovakva je odluka bila očekivana. Uvjereni smo u našu nevinost i čak ako se kazna održi na CAS-u, žalit ćemo se švicarskom Federalnom sudu", komentirao je predsjednik Skenderbeua Ardian Takaj.

Linker
07. svibanj 2024 12:45