Bruno Konjevic / CROPIX / Bruno Konjevic / CROPIX
RASTANAK NAKON PET I POL GODINA

SMIJENJEN NAJDUGOVJEČNIJI TRENER HNL-a Novi strateg je bivši Dinamov igrač koji je svojevremeno bio pomoćnik Gullitu i Hiddinku!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. siječanj 2020. 12:43

Velike promjene u zaprešićkom Interu! Izvršni odbor kluba na današnjoj je sjednici donio bitne odluke. Kako što su to Sportske novosti ekskluzivno i najavile u petak, smijenjen je trener Samir Toplak, najdugovječniji strateg u HNL-u (pet i pol godina na klupi Intera), a doći će i do promjena u vlasničkoj strukturi!

Govori se da bi se u cijelu priču mogao uključiti Velibor Kvrgić, poslovni čovjek koji ima menadžersku agenciju, inače poznat kao i menadžer Dinamova napadača Komnena Andrića koji je u Maksimir stigao upravo iz Intera.

Kad se pak radi o treneru, Samira Toplaka će u Interu zamijeniti Željko Petrović, negdašnji igrač zagrebačkog Dinama koji živi u Nizozemskoj, a posljednji klub koji je vodio bio je Botev Plovdiv s kojim se rastao u listopadu prošle godine. Kao glavni trener Petrović je vodio i Ado Den Haag, Waalwijk, Boavistu i Urava Redse, kao pomoćni trener radio je u Utrechtu, Sunderlandu, West Hamu, HSV-u, Feyenoordu i reprezentaciji Srbije. Bio je pomoćnik Ruudu Gullitu i Guusu Hiddinku.

Pitali smo u petak Samira Toplak zna li on nešto o tome da više neće biti trener Intera, je li on naučio te priče koje se vrte u eteru?

- Ništa ne znam konkretno. Nitko me nije nazvao i nešto kazao...

Dakle, spremni ste na sve, pa i na smjenu?

- Na sve sam spreman. Naravno, iz svega proizlaze i neke obveze, prema meni postoji dosta dugovanja. Miran sam bez obzira što će se dogoditi, rekao nam je Toplak dan prije no što je i službenio smijenjen.

Linker
06. svibanj 2024 14:58