CROPIX
RIJEKA JE JOŠ DOBRO I PROŠLA

SMRKNUTI IGOR BIŠĆAN POŠTENO PRIZNAO NAKON LOŠE IGRE I NEUGODNOG PORAZA 'Više nismo niti zaslužili, ali ovo nam je treća utakmica u sedam dana'

U subotnjem susretu 28. kola Prve HNL Gorica je pobijedila Rijeku sa 1:0.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 07. travanj 2019. 10:18

Konačno je i Sergej Jakirović dočekao da pred novinare u Velikoj Gorici dođe nasmijan. Tek četvrti put ove sezone u 14 prilika koliko je imao. Dvaput Rudeš i drugi put Rijeka položili su oružje pred njegovom momčadi, kojoj je ovo zaista bilo "biti ili ne biti" u svjetlu ravnopravne borbe za europsku poziciju.

- Apsolutno zasluženo smo pobijedili, stavili smo Rijeku pod pritisak od prve sekunde, izdominirali u svim segmentima nogometne igre i možemo biti jako zadovoljni s ova tri boda - kazao je Jakirović, koji je posebno sretan što su se iskazali igrači koje je uveo umjesto prvog strijelca Zwolinskog i ostalih koji nisu nastupili.

- Ključ je bio u rotaciji igrača, promijenili smo ih pet u odnosu na Lokomotivu, a oni koji su ušli sjajno su iskoristili ukazanu priliku, što je svima poticaj za daljnji rad i dokaz da ova momčad može još napredovati. Ja se nisam nikada ni predao kada je europsko mjesto u pitanju, sve je još moguće. Od utorka počinje operacija Slaven Belupo.

Igor Bišćan bio je smrknutog lica svjestan da je Rijeka bila preslaba da bi Veliku Goricu napustila neporažena.

- Čestitam Gorici na pobjedi, bili su agresivniji, odlučniji i bolji u igri koju su nametnuli. Mi se nismo uspjeli prilagoditi i premda smo izdržali prvo poluvrijeme bez primljenog pogotka, nismo bili dobri ni nakon toga, ni nakon primljenog gola kada se činilo da smo uspjeli vratiti konce igre. Nedostajalo nam je konkretnosti u ono malo dobrih situacija koje smo imali, pa više od poraza nismo ni zaslužili - kazao je Bišćan, koji je uzroke neuspjeha potražio u umoru svojih igrača.

- Gorica nikome ne odgovara sa svojim stilom igre. Na nas je značajno utjecalo to što smo igrali treću utakmicu u sedam dana, a nismo bili u mogućnosti značajnije rotirati sastav. To je možda i glavni razlog zašto nismo bili dobri, a ovaj loš dojam želimo popraviti već u sljedećoj utakmici protiv Intera, ali i njega moramo najozbiljnije shvatiti.

Rezultati by SofaScore

Linker
02. svibanj 2024 05:45